آیا در هنگام عطسه، ضربان قلب متوقف می شود؟

به گزارش سیناپرس، قدیمی ها اعتقاد داشتند در هنگام عطسه، ضربان قلب متوقف می شود. عطسه انواع مختلفی داشته و برخی از افراد بسیار کم صدا و آهسته و برخی نیز با شدت زیادی عطسه می کنند. از نظر پزشکی، عطسه خروج سریع و غیرارادی هوا از ریه ها از طریق بینی و دهان است. در این شرایط وقتی قبل از خروج صدا دار هوا، نفس عمیقی را به داخل ریه وارد می کنید، برای چند لحظه فشار در قفسه سینه شما افزایش یافته و سپس، هنگامی که عمل بازدم را با سرعت انجام می دهید، این فشار کاهش می یابد.

این فرایند باعث تغییر زودگذر در ضربان قلب می شود که به سرعت خود را اصلاح می کند. بنابراین، اگرچه ممکن است احساس کنید که قلب شما برای لحظاتی ضربان خود را از دست داده است، اما باید بدانید عضله قابل اعتماد قلب هیچ گاه از تپش باز نمی ایستد.

همانطور که گفتیم، قدیمی ها تصور می کردند عطسه نشانه سلامتی است و البته این بار بر خلاف بحث توقف ضربان قلب باید اذعان داشت که این باور تقریبا درست است زیرا به گفته متخصصان،  عطسه می تواند برای شما مفید بوده و به خلاص شدن بدن از محرک های تنفسی مانند گرده های گیاهان و گرد و غبار کمک کند.به گزارش سیناپرس، با این حال توصیه می شود به هیچ عنوان جلوی عطسه خود را نگیرید زیرا سرکوب عطسه به هر روشی از جمله حبس کردن نفس یا فشردن بینی، ممکن است برای شما مضر باشد.

نتایج یک شبیه‌ سازی رایانه‌ ای نشان داد که سرکوب کردن عطسه در مقایسه با عطسه معمولی، می‌ تواند فشار داخل راه‌ های هوایی را تا ۲۴ برابر افزایش داده و در نتیجه آسیب‌ های احتمالی همچون پارگی مویرگ ها را به همراه داشته باشد.به گزارش سیناپرس، این صدمات می تواند از موارد نسبتاً جزئی، مانند پارگی پرده گوش یا پارگی رگ ها خونی در بینی، تا موارد تهدید کننده زندگی، مانند پارگی آنوریسم مغزی، یا گیر افتادن هوا در دیافراگم  شود که منجر به فرو پاشی ریه ها خواهد شد.

به یاد داشته باشید که متخصصان می گویند بهتر است عطسه کنید، اما با احتیاط! زیرا این عمل می تواند قطرات بزاق حاوی میکروب ها را با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت به حرکت درآورده و فضای نسبتا قابل توجهی را آلوده کند، بنابراین همیشه بینی و دهان خود را در هنگام عطسه بپوشانید!

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا