کرم های ضد آفتابی که باعث آسیب دیدن پوست می شود

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که برخی از کرم های ضد آفتاب پس از دو ساعت کارایی خود را از دست داده و حتی ممکن است باعث وارد شدن آسیب به پوست شوند. تیمی از پژوهشگران بین المللی در مطالعات خود دریافتند که خطرات برخی کرم های ضد آفتاب حاوی مواد معدنی یا کرم های فاقد مواد شیمیایی که حاوی اکسید روی هستند بیشتر از فواید آن ها است.

پژوهشگران برای بررسی دقیق این موضوع، مواد موجود در این کرم ها را به طور جداگانه و نه به عنوان بخشی از فرمولاسیون آن ها مورد بررسی قرار دادند. 

محققان دانشگاه لیدز ، دانشگاه اورگان و دانشگاه ایالتی اورگان طی بررسی های خود دریافتند که اگرچه اکسید روی (زینک اکسید) به تنهایی یک فیلتر قوی برای نور خورشید محسوب می شود اما هنگامی که تولید کنندگان آن را با سایر مواد ترکیب می کنند ، می تواند برای پوست مضر باشد.

آزمایش های انجام شده نشان می دهد کارایی حفاظتی اکسید روی در برابر امواج ماورای بنفش پس از دو ساعت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از بین رفته و پس از این بازه زمانی تابش آفتاب به روی پوست می تواند مضر و خطرناک باشد

در این گزارش اعلام شد اکسید روی به تنهایی یک مسدود کننده موثر و بی ضرر در مقابل امواج ماورا بنفش است اما تحقیقات ما نگرانی هایی را در مورد نحوه واکنش اجزای فرمولاسیون این ماده با سایر مواد تشکیل دهنده کرم های ضد آفتاب در طول استفاده به وجود آورده است.

آزمایش های انجام شده نشان می دهد کارایی حفاظتی اکسید روی در برابر امواج ماورای بنفش پس از دو ساعت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از بین رفته و پس از این بازه زمانی تابش آفتاب به روی پوست می تواند مضر و خطرناک باشد.  به گزارش سیناپرس، این موضوع بدان جهت خطرناک است که بسیاری از افراد فکر می کنند پس از استفاده از کرم ضد آفتاب می توانند به راحتی در مقابل نور خورشید قرار گرفته و ساعت ها به فعالیت خود ادامه دهند.

پروفسور جیمز هاچیسون از اعضای این تیم پژوهشی و استاد دانشگاه اورگان در این رابطه می گوید: تخریب فیلترهای ماورای بنفش نه تنها اثر کرم ضد آفتاب را کاهش داده بلکه منجر به افزایش سمیت این فرمول می شود.  بنابراین، کرم های ضد آفتاب دارای این ماده پس از دو ساعت نه تنها از فرد در برابر امواج مضر محافظت نمی کنند بلکه  ممکن است موجب آسیب دیدن پوست نیز شوند.

دکتر اورورا گینزبورگ، از دیگر اعضای این تیم مطالعاتی در تکمیل گفته های همکارش افزود: ذرات اکسید روی اغلب با فیلترهای ماورا بنفش در کرم های ضد آفتاب ترکیبی یا از طریق لایه بندی چند ترکیب آرایشی ارائه می شوند. بنابراین بسیار مهم است که در طراحی فرمول های آرایشی آتی، پتانسیل تجزیه نوری اکسید روی و یا ترکیب محصولات روی پوست در نظر گرفته شود. 

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Photochemical & Photobiological Sciences منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا