تسکین التهاب سینه به وسیله گز انگبین

مهندس اقبال جاسمی کارشناس گیاهان دارویی این پژوهشکده اظهار کرد: انگبین نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند است که به‌طور مستقیم توسط حشره و یا به کمک حشره‌ها بر روی گیاه تولید می‌شود. هر ساله با آغاز فصل پاییز میلیون‌ها پشه گز در بخش گلستان کوه خوانسار و در اطراف گیاه گون جمع می‌شوند که بعد از ساختن گز انگبین و تخم‌گذاری از بین می‌روند.

وی عنوان کرد: گز انگبین دارای املاح ضروری مورد نیاز انسان مانند کلسیم، منیزیم و انواع ویتامین‌ها است. همچنین گز انگبین حاوی 2/41 درصد فروکتوز، 2 درصد ساکاروز،16/31 درصد پلی ساکاریدها (که در اثر هیدرولیز اسیدی تولید گلوکز، گزیلوز و مانوز می‌نماید)، 02/3 درصد موسیلاژ و صمغ و 26/2 درصد خاکستر است.

این کارشناس گیاهان دارویی افزود: گز انگبین به‌عنوان ماده تسکین دهنده التهاب سینه، تنگی نفس، سرفه و جهت تقویت دستگاه هاضمه در طب سنتی توصیه می‌شود. همچنین مصرف گیاه گز انگبین از ابتلا به یبوست و بواسیر جلوگیری می‌کند. گز انگبین از بهترین ملین برای کودکان و افراد سال دار به شمار می‌رود. همچنین قند موجود در گز انگبین برای افراد دیابتی ضرری ندارد و این بیماران می‌توانند از این گیاه پر فایده استفاده کنند.

جاسمی تاکید کرد: امروزه گز انگبین یکی از غنی‌ترین منابع طبیعی تولید فروکتوز محسوب می‌شود و از آنجا که فروکتوز بدون وجود انسولین (با آنزیم فروکتوکیناز) می‌شکند، مورد توجه است.

وی در پایان بیان کرد: بیشتر افراد برای استفاده دارویی از گز انگبین، شهد آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. به این صورت که می‌توان مقداری از شهد گز انگبین را در آب جوش حل کرده و پس از  آن مصرف کرد. میزان مجاز و مناسب این ماده جهت مصرف‌های درمانی در هر وعده ۲۰ تا ۵۰ گرم است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا