روز جهانی هپاتیت

  • روز جهانی هپاتیت

28 جولای (6 مرداد) هر سال روز جهانی هپاتیت یا به عبارتی پیشگیری از هپاتیت نام نهاده شده است و هدف آن آگاه سازی انسان‌ها نسبت به راه‌های انتقال و کنترل این بیماری رو به رشد در جهان است. در سراسر جهان ۴۰۰ میلیون انسان به هپاتیت های بی و سی مبتلا هستند.

سالانه یک میلیون و نیم نفر بدلیل این بیماری جان خود را از دست می دهند . با این وجود که می توان بسیاری از این مرگ و میر ها را پیشگیری کرد. هپاتیت نیاز به توجه دارد.پس از آن می توانیم هر روزه زندگی ۴۰۰۰ انسان را نجات دهیم. شعار امسال روز جهانی هپاتیت می گوید هپاتیت را حذف کنید. در واقع این شعار اشاره به سرمايه گذاري براي حذف هپاتيت دارد.

  •  روز ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ ای

نقش و اهمیت آموزش‌‏های فنی و حرفه‌‏ای در توسعه اقتصادی نزد کشورهای توسعه‌‏یافته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، شناخته شده است؛ به‌‏گونه‌‏ای‌‏که بسیاری از کشور‌ها برای ایجاد تحول در توسعه اقتصادی به‌‏عنوان پیش‏‌زمینه و اولین گام، اقدام به اصلاح نظام آموزش فنی و حرفه‌‏ای خود و سرمایه‌‏گذاری در آن می‌‏‌نمایند. آموزش‌های فنی و حرفه‌‏ای، آموزش‌‏هایی هستند که انتظار می‌‌‏رود دانش‌‏آموختگان آن در ورود به دنیای واقعی کار از سازگاری نسبی برخوردار باشند.

نیروی انسانی در اثر تربیت و آموزش می‌‌‏تواند نگرش، دانش و مهارت لازم را به‌‏دست آورد. به‌‏همین علت، در اغلب کشورهای اروپایی و صنعتی بعد از دهه ۱۹۹۰م، توسعه صنعتی را در آموزش فنی و حرفه‌‏ای می‌‏‌دانند و در بهبود و رشد آن تأکید بسیار دارند.
شاید بنیادی‌‏‌ترین مانع در راه گسترش آموزش در برخی از کشورهای در حال رشد، همان‌‏گونه که در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز چنین است، وجود نگرش منفی بسیاری از افراد نسبت به آموزش است.
روشن است که نمی‌‌‏توان نگرش‌‌ها را یک‌‌شبه دگرگون کرد، اما با آموزش فنی به‌‏عنوان عنصر مکمل نظام آموزشی و با آگاه‌‏سازی مردم نسبت به امکاناتی که آموزش فنی و حرفه‌‏ای در اختیار افراد قرار می‌‌‏دهد، تغییر نگرش‌‏‌ها خیلی سریع انجام خواهد گرفت. اين رويداد بزرگ ملی به منظور  توسعه، ترويج و ارتقای فرهنگ مهارت آموزی، کار و کارآفرینی ، ايجاد انگيزه و عزم ملي براي دستيابي به فرصت هاي شغلي پايدار در مسیر اقتصاد مقاومتی و اطلاع رساني و هدايت و فراگير کردن هرچه بيشتر آموزش هاي مهارتي در سراسر كشور به طور هماهنگ برگزار مي شود.

  • درگذشت گاسپار مونژ

گاسپار مونژ رياضي ‏دان معروف فرانسوي در دهم مه سال 1746م در شهر كوچك بون فرانسه به دنيا آمد.مونژ به مطالعه بعضي از شاخه ‏هاي هندسه، جاني دوباره بخشيد و كار وي نقطه شروع شكوفايى فوق‏ العاده آن رشته در سده نوزدهم بود.گاسپار مونژ سرانجام در 28 ژوئيه 1818م در 72 سالگي جان سپرد. در حالي كه با اختراع هندسه ترسيمي كه بدون آن، ساخت ماشين‏هاي مدرن و عمارات عظيم ميسر نيست، ميراث بزرگي از خود به جاي گذاشت.

  •  یوهان سباستیان باخ

یوهان سباستیان باخ متولد ۲۱ مارس ۱۶۸۵ بود . وی آهنگساز و نوازنده ارگ و هارپسیکورد اهل آلمان بود که آثارش برای دسته آواز، ارکستر و تک‌سازها، تقریباً تمام انواع متفاوت موسیقی دوره باروک را دربرمی‌گیرد و موسیقی آن دوران را به بلوغ خویش رسانده‌است. با وجود اینکه او شکل تازه‌ای را از موسیقی ارائه نکرد، ولی توانست سبکِ شایع در موسیقی آلمان را با فنون کنترپوان، غنی سازد.

این فنون، مبنی بر تنظیم چیدمان هارمونیک و موتیف در مقیاس کوچک و بزرگ بود و همچنین سازواری ریتم‌ها و بافت‌های برگرفته از موسیقی کشورهای دیگر چون ایتالیا و فرانسه را شامل می‌شد.وی در ۲۸ ژوئیه ۱۷۵۰ درگذشت.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا