عفونتی به نام قارچ سیاه در میان بهبودیافتگان کرونای هندی

 موکورمایکوزیس یک عفونت بسیار نادر است که از قرار گرفتن در معرض کپک موکور ایجاد می شود و معمولا در خاک، گیاهان، کود دامی و میوه ها و سبزیجات خراب وجود دارد. این عامل بیماریزا در همه جا وجود دارد و در خاک و هوا و حتی بینی و مخاط افراد سالم دیده می شود.

این عفونت روی سینوسها، مغز و ریه ها تاثیر می گذارد و می تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص ایمنی شدید مانند بیماران سرطانی یا مبتلایان به ایدز خطرساز باشد.

این باور وجود دارد که این عفونت قارچی که میزان کلی مرگ و میر آن ۵۰ درصد است، ممکن است در اثر استفاده از استروئیدها به وجود آید. مصرف استروئیدها یک روش درمانی نجات بخش در بیماران مبتلا به نوع حاد و شدید کووید-۱۹ است.

استروئیدها التهاب موجود در ریه افراد مبتلا به کووید-۱۹ را کاهش داده و به نظر می رسد در جلوگیری از آسیب هایی که ممکن است هنگام مقابله بیش از حد سیستم ایمنی بدن با کروناویروس ایجاد شود، سودمند باشند. اما در عین حال این دارو باعث کاهش ایمنی و افزایش سطح قند خون در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی مبتلا به کووید-۱۹ می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، تصور می شود که کاهش سطح ایمنی می تواند باعث مواردی از ابتلا به موکورمایکوزیس در شماری از مبتلایانی شود که با این شیوه تحت درمان قرار گرفته اند.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا