پایش و اکتشاف ذخایر معدنی توسط سازمان زمین‌شناسی

رضا جدیدی با بیان این‌که کشور نیاز به تعادل‌بخشی و ایجاد تناسب میان شناسایی و اکتشاف ذخایر معدنی با میزان تولید و مصرف مواد معدنی دارد، افزود: بایستی به گونه‌ای عمل کنیم که با ایجاد هماهنگی و تناسب در بخش‌ تامین مواد اولیه صنایع کشور با بحران مواجه نشویم و صنایع معدنی کشور با ظرفیت مناسب فعالیت کنند.

وی با بیان این‌که تحقق این امر نیازمند مدیریت و پایش ذخایر معدنی و به دنبال آن برنامه‌ریزی مناسب جهت کشف ذخایر جدید توسط حاکمیت است، تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور این طرح را در سال ۱۴۰۰ پیشنهاد کرده و اجرایی خواهد کرد تا مسیر حرکتی کشور در حوزه کشف ذخایر معدنی در برنامه هفتم توسعه به‌روشنی نمایان شود.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، خروجی طرح پایش ذخایر معدنی در حوزه اکتشاف به طور یقین به انجام اکتشاف سیستماتیک ذخایر معدنی به صورت حاکمیتی و در ادامه اکتشاف ذخایر پنهان و عمقی و ورود به اکتشاف عناصر استراتژیک و عناصر جدید مورد استفاده در حوزه‌های فناور خواهد انجامید.

جدیدی، آغاز اکتشاف سیستماتیک کشور و موضوع اکتشاف ذخایر عمقی به کمک روش ژئوفیزیک هوایی را به عنوان مصادیق اجرای طرح پایش ذخایر معدنی یاد کرد و گفت: با توجه به هزینه‌بر بودن اکتشاف ذخایر عمقی و کافی نبودن بودجه عمومی کشور در سال ۱۴۰۰ مدل پیشنهاد شده از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اجرای برنامه‌ها از طریق تعامل با بخش‌ها و بنگاه‌های مختلف جهت تامین منابع مالی مورد نیاز اکتشاف است.

وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۰ آماده همکاری و مشارکت با بخش خصوصی برای تامین منابع مالی در چارچوب ظرفیت‌های قانونی از جمله قانون معادن هستیم، تصریح کرد: مدل مشارکتی برای ۴ استان در سال ۹۹ ارائه شد که با بازخوردهای مناسبی نیز مواجه شدیم که بر همین اساس اهداف خود را در سال ۱۴۰۰ در قالب تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای عملیاتی با بخش خصوصی واجد شرایط اجرایی خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با تاکید بر اینکه محور پایش ذخایر معدنی به عهده این سازمان خواهد بود، تصریح کرد: ماهیت طرح پایش ذخایر معدنی آینده‌نگری و آینده‎پژوهی است.

جدیدی با بیان اینکه در بخش آینده‌نگری درصدد جلوگیری از ایجاد التهاب و بحران در ذخایر معدنی و رفع نیاز ضروری صنایع معدنی هستیم، افزود: بر همین اساس بایستی نسخه‌های مناسب برای ذخایر معدنی تدوین شود و آینده‌پژوهی بر مبنای ورود به حوزه‌های جدیدی است که دنیا به آن وارد شده تا ضمن مطالعه آنها به برنامه‌های جدید از جمله کشف ذخایر و عناصر معدنی جدید، کاربرد جدید مواد معدنی، روش‌های نوین فرآوری مواد معدنی بر مبنای مدیریت و پایش ذخایر معدنی بپردازیم.

وی با تاکید بر این‌که طرح پایش ذخایر معدنی در هر کشور از وظایف حاکمیت است، خاطرنشان کرد: این امر در ایران نیز در حوزه کشف و شناسایی ذخایر معدنی صرفا به عهده سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور است که طراحی مدل پایش ذخایر معدنی را نیز سازمان پیشنهاد داده است.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی، البته این طرح دارای شئون مختلف است که همکاری بین دستگاهی در حوزه‌های مختلف اعم از اکتشاف، استخراج، بهره‎برداری و فرآوری و حتی سیاست‎گذاری در حوزه صادرات و واردات مواد معدنی را طلب می‌کند و ما نیازمند یک حرکت خردمندانه در حوزه پایش ذخایر معدنی کشور هستیم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا