تغییر ساختار اقیانوس ها با گرمایش جهانی

به گزارش سیناپرس به نقل از sciencealert، محققان به تازگی نسبت به گرمایش جهانی و در معرض خطر قرار گرفتن گونه های حیات دریایی هشدار داده اند. آنها بر این باورند که بالا رفتن درجه حرارت کره زمین می تواند علاوه بر تغییر اقیانوس ها، حیات جانوری موجود در این آب ها را هم تحت تأثیر قرار می دهد. 

تغییرات آب و هوایی ترکیبات اقیانوس ها را مختل می کند؛ این فرآیند به ذخیره حرارت اضافی جهان و میزان CO2 کمک می کند. آب روی سطح گرم تر است و در نتیجه در مقایسه با آب های زیر زمین چگالی کم تری دارد. این تفاوت با تغییر آب و هوا بیشتر ملموس می شود. 

به گزارش سیناپرس، گرمایش جهانی همچنین باعث می شود مقدار زیادی آب شیرین حاصل از ذوب شدن یخ ها و یخچال های طبیعی به دریاها سرازیر شده و شوری لایه فوقانی و چگالی آن را بیشتر کاهش می دهد. افزایش تضاد میان چگالی لایه های اقیانوسی، این ترکیب را سخت تر کرده بنابراین، اکسیژن، حرارت و کربن کم تر قادر به نفوذ یخ به دریاهای عمیق خواهد بود. 

سطح آب هایی که در تماس با جو هستند، مشابه لایه ای از آب در قسمت فوقانی نفت، کم تر با قسمت های زیرین اقیانوسی ترکیب می شوند. دانشمندان نشان داده اند که این تغییر بسیار سریع تر از آنچه تصور می رفت، اتفاق افتاده است به طوری که سرعت بروز این تغییر بیش از 6 برابر با سرعت بیشتری رخ می دهد. 

به گزارش سیناپرس، محققان برای انجام این مطالعات، دمای جهانی و شوری آب های اقیانوسی و پستانداران دریایی ردیابی شده با وسایل الکترونیک را بین سال های 1970 تا 2018 مورد بررسی قرار دادند. 

براساس این یافته ها، لایه مانعی که روی سطح اقیانوس گسترش می یابد و لایه های عمقی در کل جهان گسترده شده که نسبت به قبل بسیار بیشتر است. محققان دریافتند که برخلاف انتظار، بادهایی که بر اثر تغییرات آب و هوایی قدرتمند شده اند، لایه سطحی اقیانوسی را بین 5 تا 10 متر در هر دهه طی نیم قرن گذشته عمیق تر کرده اند. 

تعداد قابل توجهی از حیوانات دریایی در این لایه سطحی زندگی می کنند که شبکه ای غذایی وابسته به فیتوپلانکتون ها دارند. اما با افزایش بادها، فیتوپلانکتون ها به عمق بیشتری از آب فرو رفته و از نوری که به رشد آنها کمک می کند، دور می شوند و همین امر، آنها را به عنوان شبکه غذایی از دسترس حیوانات دریایی دور می کند.

مترجم:ندا اظهری

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا