ماسک تجزیه‌پذیری که پس از کاشته شدن جوانه می‌زند

با توجه به میزان مصرف ماسک و از آن‌جایی که هیچ دستورالعملی برای بازیافت آن وجود ندارد، موضوع پسماند ماسک‌ها از مواد پلاستیکی نیز نگران کننده‌تر شده است.

درچنین زمان‌هایی، راه حل‌های سازگار با محیط زیست برای حل این مشکلات که به سرعت در حال گسترش هستند مورد نیاز است. به عنوان مثال یک ماسک مبتکرانه جدید که توسط ماریان دی گروت(Marianne De Groot) طراح شرکت هلندی Pons Ontwerp یک ماسک زیست تجزیه‌پذیر به نام ماری بی بلوم(Marie Bee Bloom) ساخته است.

ایده ماسک‌های زیست تجزیه‌ پذیر زمانی ایجاد شد که طراح آن ماسک‌های مصرف شده را در گوشه و کنار خیابان، در میان زباله‌ها و روی شاخه‌های درختان دید.

تمام بخش‌های این ماسک زیست تجزیه‌پذیر است

این ماسک منحصر به فرد از لایه‌های "کاغذ برنج" ساخته شده است که می‌توان پس از مصرف آن را دفن کرد. این ماسک‌ها با ترکیبی از بذر گل‌های چمنزار هلندی پر شده است که در شرایط مناسب جوانه زده و رشد می‌کنند. این ماسک کاملا با محیط زیست سازگار است. کش‌های گوش آن از رشته‌های پشمی ساخته شده که با استفاده از یک گیره‌ که از جعبه‌ی تخم مرغ آمده می‌توان اندازه‌ی آن‌ها را تنظیم کرد و حتی چسب‌های به کار برده شده در این ماسک برای اتصال بخش‌های مختلف آن از نشاسته‌ی سیب زمینی ساخته شده است.

اگرچه این ماسک از نظر تجزیه پذیری و بازیافت امیدوار کننده است اما از نظر ایمنی قابل اطمینان نیست و نمی‌توان مطمئن بود که از انتقال ویروس کووید-۱۹ جلوگیری کند. بر طبق گزارش‌ها این ماسک هنوز از نظر ایمنی آزمایش نشده است اما این ماسک هنوز سمبلی برای صنایع است تا تجزیه‌پذیری را در محصولاتشان مورد نظر قرار دهند.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا