بهبود حافظه در افراد مسن با مصرف کاکائو

در این تحقیقات دانشگاه کلمبیا که با همکاری محققان دانشگاه نیویورک واقع در آمریکا انجام شد، ۲۱۱ داوطلب سالم ۵۰ تا ۷۵ ساله به مدت ۱۲ هفته تحت آزمایش های بالینی قرار گرفتند. در شروع و پایان تحقیق از داوطلبان یک سری آزمایش شناختی گرفته شد تا قابلیت تفکر و حافظه آن‌ها ارزیابی شود.

همچنین با استفاده از اسکن ام آر آی جریان خون مغز بعضی از داوطلبان اندازه‌گیری شد. در جریان تحقیق، داوطلبان به چهار گروه تقسیم شدند؛ به یک گروه دارونما و به سه گروه دیگر مقادیر متفاوتی از مکمل‌های حاوی فلاونول کاکائو داده شد.

فلاونول‌ها دسته‌ای از ترکیبات طبیعی هستند که در بسیاری از میوه‌ها و سزیجات از جمله کاکائو یافت می‌شوند.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد گروهی که بیشترین میزان مصرف فلاونول را دارند، در مقایسه با گروهی که دارونما مصرف کردند، کارآیی بالاتری در فعالیت‌های شناختی و عملکرد حافظه داشتند. اما دو گروه دیگر که مقادیر کم و متوسط فلاونول کاکائو را مصرف کردند، بهبودی در عملکردهای شناختی و حافظه نداشتند.
 

برخی مواد غذایی، غذای مغز هستند که با مصرف آنها می‌توان مطمئن بود مغز در بهترین حالت خود قرار دارد.
۱-ماهی: ماهی غذای مغز است. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی، به رشد مغز کمک می‌کنند. این ماده غذایی منبع بی نظیر پروتئین است و با تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز، به مغز در برقراری ارتباط با سایر اعضای بدن کمک می‌کند.
۲-تخم مرغ: تخم مرغ حاوی نوعی ویتامین بی به نام کولین است که به بهبود حافظه کمک می‌کند.
۳-آجیل: یک منبع غنی از ویتامین E و فولات است. فولات نوعی ماده معدنی است که برای توسعه مغز حیاتی است. مصرف ویتامین E کمک می‌کند که از بروز بیماری‌هایی مانند زوال عقل و آلزایمر جلوگیری شود.
۴-انواع کلم: کلم بروکلی، برگ کلم و گل کلم، منبع خوبی از ویتامین کا هستند که به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کنند. همچنین کلم حاوی ماده‌ای به نام سولفورافان است که سبب افزایش بهره هوشی شده و از زوال عقل جلوگیری می‌کند.
۵-انواع توت، به ویژه بلوبری: خانواده توت‌ها با آنتی اکسیدان‌های قوی، از بروز انواع سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنند و در تقویت حافظه موثرند. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که صبح ناشتا یک کاسه کوچک بلوبری مصرف می‌کنند، مغز فعال تر و تمرکز بهتری دارند.
۶-مغز آفتابگردان و کدو تنبل: این دانه‌ها منبع خوبی از ویتامین E، منیزیم و امگا ۳ هستند و علاوه بر افزایش حافظه، مغز را در حالت آرامش و تمرکز قرار می‌دهند.
۷- گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان قوی موجود درگوجه فرنگی لیکوپن نام دارد و از آسیب رادیکال های آزاد به مغز جلوگیری می‌کند و نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا