چرا همه رزها خوشبو نیستند؟

به گزارش ایسنا، این تحقیق که در خصوص شیمی رایحه رزها انجام شده، نشان می‌دهد که یک مسیر بیوشیمیایی در گلبرگ‌های گیاهان وجود دارد که بوی خوش تولید می‌کند. این مسیر می‌تواند به واریته‌های رز که فاقد بوی خوش هستند، مجددا معرفی شود.

محققان دانشگاه لیون فرانسه آنزیمی به نام RhNUDX1 را شناسایی کرده‌اند که در سلول‌های گلبرگ‌ها وجود دارد و ماده خوشبویی به نام مونتراپن گرانوییل تولید می‌کند که جز اصلی روغن رز است. این آنزیم نقش کلیدی در تولید بوی خوش در رزها دارد.

می‌توان این آنزیم را به واریته‌های جدید رز که در جریان تکامل به دلیل تمرکز بر رنگ و شکل بهتر، بوی خوبشان را از دست داده‌اند، القا کرد.

این تحقیق در مجله Science منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا