دولت، دستگاه قضا و مجلس یک روایت معتبر از موضوع مازوت ارائه دهند

وی افزود:  چرا که این اظهارات متناقض اعتماد و امید را به آتش می‌کشاند.مازوت و سوزاندن اعتماد اجتماعی آورده است که: آیا سوزانده شدن مازوت ضرر دارد یا خیر؟ دلیل استفاده از مازوت چیست؟ آیا استفاده از مازوت به موضوع تحریم‌ها ربط دارد یا خیر؟ آیا در تهران مازوت سوزانده می شود و آیا بر مرگ و میر کرونا اثر دارد یا خیر؟ کلکسیون اظهارات متعددی که در این خصوص از طرف مسئولین بیان شده است را بررسی کردم تا پاسخ این سوالات را بیابم. مرور این اظهارات متناقض نشان می‌دهد که مازوت نه فقط جان مردم را می‌گیرد بلکه اعتماد و امید را هم به آتش می‌کشاند.

وی در ادامه یادداشت خود با اشاره به اظهارات عیسی کلانتری – رییس سازمان حفاظت محیط زیست – در این زمینه تصریح کرده است: رییس سازمان محیط زیست می‌گوید که از نظر من بهتر است روزی دو ساعت خاموشی داشته باشیم اما از سوخت مازوت استفاده نکنیم. به دلیل تحریم، وزارت نفت نمی‌تواند مازوت بفروشد. از این‌رو پالایشگاه‌ها پر از مازوت شدند و با افزایش مصرف گاز، نیروگاه‌ها ناچارند مازوت مصرف کنند.

از سوی دیگر وزیر نیرو نیز تصریح کرده است که تعداد نیروگاه‌های فرسوده در ایران کم نیست و عدم نقدینگی موجب شده تا آن طور که باید جایگزینی نیروگاه‌ها صورت نگیرد.

به گزارش ایسنا، رییس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی همچنین در یادداشت خود بیان کرده است که این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که معاون وزیر نفت تاکید کرده است که امسال موضوع کمبود تولید گاز مطرح نیست و  از ابتدای امسال تاکنون نسبت به زمان مشابه پارسال روزانه ۳۹ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

کردونی در ادامه یادداشت خود ضمن اشاره به سایر اظهارات ضد و نقیض مسئولان درخصوص مازوت سوزی آورده است: درحالیکه معاون سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که تعدادی از نیروگاه‌های تهران از سوخت مازوت استفاده می‌کنند اما مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران اخیرا تاکید کرده است که نیروگاه‌های استان تهران به هیچ عنوان از سوخت مازوت استفاده نمی‌کنند. از سویی دیگر دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست بر این باور است که توجیه وزارت نفت مبنی بر اینکه به واسطه تحریم‌ها نمی‌توانند مازوت را انبار کنند و به ناچار باید در کارخانه‌ها سوزانده شود، درست نیست و ما آن را رد می‌کنیم.

رییس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با اشاره به اینکه برای مواجه با موضوع مازوت که سلامتی و جان مردم را به خطر انداخته است، باید تدبیر کرد، می نویسد: موضوع مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد، ضرورت توجه به عواملی است که اعتماد جامعه را به خطر می‌اندازد. مشخص است که تمام این اظهارات متناقض در خصوص مازوت نمی‌توانند همزمان صحیح باشند. برخی از این مطالب یا دروغگویی هدفمند است یا نادانی مزمن و بر این اساس باید دولت، دستگاه قضا و مجلس در این مسئله مداخله کنند. نیاز است که دولت، دستگاه قضا و مجلس یک روایت معتبر ، دقیق و مستند از موضوع مازوت ارائه دهند همچنین روایت‌های غلط و نادرست را تعیین و روایان آن‌ها را متنبه کنند. مسئله مهمتر از سوخت مازوت و عدم اطلاع‌رسانی صحیح از قطعی برق و ماینرها و تحریم و.. مسئله اعتماد و همگرایی اجتماعی است که در حال سوخت است.

کردونی تاکید کرده است که حتی اگر هوای تهران فردا صبح پاک پاک هم شود نباید این مسئله را تا زمستان سال بعد فراموش نکنیم. گویا ساختار بوروکراتیک کشور منتظر دست به دست کردن اخبار متناقض و دست به سر کردن افکار عمومی است تا بادی و بارانی از آسمان نازل شود و مسئله در میان بیشمار دغدغه معیشتی و اقتصادی گم شود و اینجاست که باید ایستاد و گفت که درست است در سوزاندن یا نسوزاندن مازوت ابهام است اما به یقین  اعتماد اجتماعی در حال سوزانده شدن است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا