تولد سید محمدعلی موسوی جمال‌زاده

  • تولد سید محمدعلی موسوی جمال‌زاده

سید محمدعلی موسوی جمال‌زاده  متولد ۲۳ دی ۱۲۷۰ در اصفهان بود. وی نویسنده و مترجم معاصر ایرانی بود. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع‌گرایی در ادبیات فارسی می‌دانند.
او نخستین مجموعه داستان‌های کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال ۱۳۰۰ در برلین منتشر ساخت.جمالزاده در سال ۱۹۶۵ نامزد جایزه نوبل ادبیات گردید. وی تا به امروز در کنار زین العابدین رهنما، حسین قدس نخعی و ابوالقاسم اعتصام‌زاده به عنوان تنها فارسی زبانان نامزد جایزه نوبل ادبیات شناخته می‌شوند.
داستان‌های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز و آکنده از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات عامیانه است. وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۵ سالگی در یک آسایشگاه سالمندان در ژنو، سوئیس درگذشت

  • درگذشت ژان باپتیست ون هلمونت

ژان باپتیست ون هلمونت متولد ۱۲ ژانویه ۱۵۷۹ بود. وی دانشمند فلاندری زیست‌شناس، پزشک و شیمی‌دان بود. او همچنین به عنوان بنیانگذار شیمی پنوماتیک شناخته می‌شود. معروفیت او امروزه مدیون نظریه خلق‌الساعه او است. او همچنین برای نخستین بار واژه گاز (از کلمه یونانی Chaos) به کار برده‌است.او ۳۰ دسامبر ۱۶۴۴ درگذشت.

  • تولد پیردوفرما

پيِر دو فِرما رياضي‏دان بزرگ فرانسوي در بيستم اوت 1601م در فرانسه به دنيا آمد. دوران كودكي وي با فرا گرفتن رياضيات قرين شد و در جواني به زبان‏هاي لاتين، يوناني، اسپانيولي و ايتاليايى آشنايى يافت. او مرد آرام و متفكري بود و بدين مناسبت، زندگي او بدون هيچ گونه واقعه‏ اي سپري شد. فرما درسال‏هاي بعد در رياضي به استادي رسيد و با انتشار كتاب مكان‏هاي مسطّح و حجم، به شرح اصول اساسي هندسه تحليلي پرداخت. فِرما نتيجه مطالعات خود را در حاشيه كتبي كه مورد مطالعه‏اش بود، مي‏نوشت. شهرت فرما بيشتر به سبب تحقيقات وي در خواص اعداد صحيح است. فرما در اين باب، قضاياي متعددي بيان كرده است كه اگرچه برهان آنها را نياورده، اما رياضي‏دان‏ هاي بعد از او، آنها را به ثبوت رسانيده ‏اند. دانشمندان معتقدند آخرين مساله فرما، سدي است كه در مقابل هوش و استعداد آدمي قرار گرفته است كه تاكنون نه دليلي براي اثبات آن كشف شده است و نه راهي براي ابطال آن. در سال 1907م يك دانشمند آلماني براي حل اين مساله يك قرن مهلت داد تا هر كه آن را حل كند، مبلغ كلاني را به عنوان جايزه دريافت كند كه بازهم كسي موفق به حل آن نشد. پيِر دو فرما سرانجام در دوازدهم ژانويه 1665م در شصت‏ وچهار سالگي درگذشت.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا