رشد اقتصادی ایران در دوران کرونا مثبت است

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به سالگرد ۱۹ دی ۵۶، گفت: در ایام قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ هستیم. در ۱۷ دی با مقاله اهانت آمیز به رهبر انقلاب اسلامی و مرجع تقلید شیعیان یعنی حضرت امام خمینی(ره) در یکی از روزنامه‌ها و حرکتی که در ۱۸ دی در قم بوجود آمد و در ۱۹ دی ادامه یافت و به کشتار خونین مردم منتهی شد.

روحانی تاکید کرد: مردم در سال ۵۶، از آبان ماه که شهادت فرزند برومند امام خمینی(ره) مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی در نجف اتفاق افتاد، یک حرکتی در سراسر ایران آغاز شد. این حرکت آنچنان شدید بود که من در سخنرانی که در مسجد ارک برای ختم شهید حاج آقا مصطفی خمینی داشتم و آنجا پیشنهاد لقب و کلمه امام را برای مرجع عالیقدر، آیت الله خمینی مطرح کردم، تقریباً بلادرنگ همه مردم پذیرفتند یعنی این کلمه امام در هفته‌های بعد در تمام مجامع و مجالس از زبان مردم گفته می‌شد.

وی افزود: این نشانه عشق مردم و علاقه آنها نسبت به رهبر انقلاب و نهضت اسلامی بود. این حرکتی که در آبان آغاز شد و با کار احمقانه‌ای که رژیم در دی ماه با مقاله اهانت آمیز به امام انجام داد، شور و شوق جدیدی نهضت اسلامی پیدا کرد و ۱۹ دی درواقع سرآغازی برای حرکت مردم در برابر رژیم وابسته و فاسد آن زمان شد. یعنی هم فساد، هم غیرقانونی بودن، هم وابسته بودن و هم غیر دینی و اسلامی بودن تمام دلایلی بود که مردم به خیابان‌ها آمدند.

قیام ۱۹ دی قم منجربه چله‌های انقلاب شد

رئیس‌جمهور گفت: در ۱۹ دی قم در نهایت منتهی شد به ۲۹ بهمن تبریز یعنی چله قم در تبریز برگزار شد و این چله ها ادامه پیدا کرد. در فروردین ۵۷ در یزد و به همین صورت تا ماجرای ۱۷ شهریور سال ۵۷، حرکت‌های مردم در تاسوعا و عاشورا و ایام محرم ادامه پیدا کرد. این حرکت یعنی مقاومت مردم و اراده آنها در برابر رژیم وابسته از دی ۵۶ آغاز شد و یک سال بعد یعنی در دی ۵۷ به ثمر نشست. دی ۵۷ همان ماهی بود که شاه مجبور به فرار شد و با فرار شاه معلوم بود که دیگر انقلاب پیروز شده است و این انقلاب در ماه بهمن به پیروزی نهایی خود رسید.

روحانی گفت: البته اصل نهضت از سال ۴۱  و ۴۲ شروع شده بود و اوج‌هایی در این سال‌ها داشتیم اما در این سال آخر، با یک سال ایستادگی، پشتکار و مبارزه بی امان، خداوند پیروزی را نصیب مردم کرد. کار دیگری که مردم انجام دادند در جنگ تحمیلی و در سال ۵۹ بود. آنجا هم یک جنگ شدید تحمیلی از سوی مزدوران ابرقدرت‌ها و با حضور خود ابرقدرت‌ها بر مردم تحمیل شد. ما یک سال بعد تقریباً شاهده اولین پیروزی های بزرگ در این حرکت مردم بودیم.

وی ادامه داد: مادر مهر سال ۶۰ با عملیات ثامن الحجج و شکست حصر آبادان به این پیروزی رسیدیم. بعد از آن ادامه پیدا کرد یعنی پیروزی رزمندگان ما در آذر ماه در منطقه بستان، سپس در فروردین ۶۱ در عملیات فتح المبین و تا خرداد ۶۱ که منتهی به آزادسازی خرمشهر شد. اینجا هم یک سال مقاومت شدید مردم در برابر یک تجاوز بیگانه، ما را در مسیر پیروزی قرار داد.  

رئیس‌جمهور گفت: حرکت سوم مردم در سال ۹۷ است. سال ۹۷ جنگ تحمیلی اقتصادی بر مردم ما تحمیل شد و یک کسی که در راس یک قدرت بزرگ جهانی بود، آمد به صراحت مدعی شد که من باید نظام ایران را از طریق جنگ اقتصادی سرنگون کنم و آنچنان فشاری بر مردم وارد کنم، فشاری که در تاریخ بی نظیر باشد. این‌ها تعبیرات خودشان است.

روحانی تاکید کرد: فشاری که مدعی بودند تا ۲۲ بهمن ۹۷ نتیجه خواهد داد و شما خواهید دید که دیگر جشنی به نام جشن انقلاب نخواهد بود و فرش قرمز برای آمریکا در خیابان‌های تهران پهن می‌شود. دیدید که مردم در این حرکت سوم باز با ایستادگی، مقاومت، صبر و پشتکار در همان یک سال به پیروزی رسیدند.

آثار پیروزی جنگ اقتصادی سال ۹۸ پدیدار شد

وی تصریح کرد: آثار پیروزی این جنگ در سال ۹۸ پدیدار شد یعنی در سال ۹۸ در اواخر فصل بهار، رشد تورم سیر نزولی را طی کرد و شرایط اقتصادی آرامش بهتری یافت و اگر آن روند ادامه داشت، ما در ۹۹ شرایط بسیار بهتری داشتیم اما در اواخر ۹۸ با کرونا مواجه شدیم و مشکل اقتصادی که برای همه دنیا پیش آمد، برای ما هم ایجاد شد.

رئیس‌جمهور گفت: اما در عین حال می‌بینیم که دولت در یک شرایط غیر عادی و در یک جنگ توانست کشور را به‌گونه‌ای اداره کند که هم فعالیت‌های تولیدی ادامه یابد، هم فعالیت‌های توسعه‌ای ادامه پیدا کند و هم زندگی مردم از یک شرایط سخت بتواند عبور کند.

زندگی مردم سخت شد اما صف نبستند

روحانی گفت: البته زندگی مردم زندگی سخت شد، بالاخره ما در یک جنگ و محاصره شدید بین المللی بودیم و از همه طرف ما را محاصره کردند ولی در عین حال مردم صف نبستند، مردم برای پیدا کردن کالای اساسی از این خیابان به خیابان نرفتند، هرکجا می‌رفتند کالا بود و در اختیار مردم قرار داشت البته یک مقدار به خاطر شرایط جنگ، یک مقدار به دلیل بی‌انصافی‌ برخی افرادی که در زمینه فعالیت اقتصادی کار می‌کردند و یک مقدار هم در زمینه مدیریت‌ها که ما باید کار بیشتری انجام می‌دادیم، قیمت ها زیاد بود. همه این عوامل دست به دست هم دادند و مردم در سختی و فشار بودند ولی در عین حال دولت در این زمینه اقدامات خود را انجام داد.  

وی تاکید کرد: دولت در هر مقطعی آمد و یک کمکی را برای اقشار آسیب‌پذیر اضافه کرد. ما از آبان سال ۹۸ یک بسته حمایتیِ معیشتیِ ماهیانه برای ۶۰ میلیون نفر مقرر کردیم و همین طور هم ادامه دارد. ما در شرایط کرونا بسته های حمایتی متعددی را مقرر کردیم. در یک چند ماه برای ۳ میلیون نفری که خیلی در شدت بودند و بسته های حمایتی برایشان قرار دادیم،  بعد از آن وام در اختیار بانک‌ها قرار دادیم و به مردم وام دادیم.

رئیس‌جمهور گفت: در این اواخر هم دیدید که یک بسته حمایتی برای ۳۵ میلیون نفر مقرر کردیم. دولت در همه این مقاطع اولین هدفش این بود که اقشار آسیب پذیر در این جنگ، به سختی اما با حداقل ها بتوانند زندگی کنند. البته دولت فعالیت های عمرانی و توسعه‌ای خود را ادامه داده است.

روحانی گفت: شما می‌بینید که ما هر هفته و هر روز در سه سال اخیر، افتتاح داشتیم. یک رسانه خارجی خیلی عصبانی شده بود که من گفتم در این دولت بیش از دولت‌های قبل به اقشار اسیب پذیر رسیدگی کردیم. آن مجری خارجی بر سر و سینه می‌زد که از کجا و چطور؟ از همین جا که در این دولت با همه فشار و با همه جنگی که وجود داشته است، ما در زمینه آب، برق، ارتباطات، راه، بهداشت و آموزش برای روستاهای دور افتاده کارهای زیادی کردیم.

وی تصریح کرد: در همین هفته‌ای که گذشت ۱۳۷ روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شد. در طول این ۷ سال و چند ماه بیش از ۱۲ هزار روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شده است. قبلا هم من گفتم که برای یک جمعیت ۸ میلیون در این دولت آب سالم در اختیارشان قرار گرفته است. قبل از این دولت یعنی در سال ۹۲ حدود ۹۰۰ هزار نفر از روستائیان ما دارای آب سالم پایدار بودند و در پایان این دولت، این عدد به ۱۰ میلیون روستایی می‌رسد.

آب و برق را برای اقشار کم درآمد مجانی کردیم

رئیس‌جمهور افزود: آب و برق و گاز را برای اقشار کم درآمد مجانی کردیم. حالا اینکه دشمنان انقلاب از این اقدام دولت عصبانی هستند ما مقصر نیستیم. ملت ما در این زمینه حرکت کرده و علیرغم فشار دشمن و تحریم توانسته برای اقشار محروم تسهیلات ایجاد کنند و آب، برق، شبکه بهداشت و جاده به روستاهای محروم برسانند و از طرف دیگر بسته های معیشتی در اختیار اقشار کم درآمد قرار داده است.

روحانی با اشاره به آغاز قیام های مردم علیه حکومت پهلوی، گفت: حرکت مردم از ۱۹ دی ۵۶ آغاز و در سال بعد از آن در همین دی ماه شاه از کشور فرار می کند و در بهمن ماه ما به پیروزی نهایی رسیدیم. در سال ۵۹ نیز جنگ بر ما تحمیل شد و یک سال بعد از آن در مهر ۶۰ شکست حصر آبادان و عملیات ثامن الائمه را داریم که پیروزی های بعدی به دنبال این عملیات به دست آمد.

رشد اقتصادی ایران در دوران کرونا مثبت است

وی با اشاره به تحریم های چند ساله آمریکا علیه ایران، تاکید کرد: ما با وجود تحریم هایی که از سال ۹۷ افزایش پیدا کرد توانستیم در سال ۹۸ این تورم را کنترل و کشور را در مسیر رشد و توسعه قرار دهیم. در سال ۹۹ نیز علیرغم تحریم و جنگ اقتصادی و شیوع ویروس کرونا در شش ماه اول سال، رشد اقتصادی داشته ایم و ان شاءالله تا پایان سال این رشد مثبت اقتصادی را خواهیم داشت. ایران جزو تعداد معدود کشورهایی است که در دوران کرونا رشد اقتصادی مثبت دارد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در تورم نیز در آذر ماه مشاهده می کنیم تورم ماهانه کنترل شده و مقداری کاهش پیدا کرده است. روند، روندی است که نشان می دهد کشور ما روی پای خود ایستاده است.

روحانی با بیان اینکه در دنیا کسی فکر نکند که تحریم، ملت ایران را از پا درمی آورد، اظهار داشت: همچنین کسی تصور نداشته باشد که جنگ اقتصادی می تواند ملت ایران را از پا دربیاورد. ما با قدرت مسیر را ادامه می دهیم. البته هر زمان طرف مقابل ما تسلیم قانون شود، ما استقبال می کنیم. آدمی که در کوچه ظلم می کند و با سنگ شیشه ها را می شکند اگر در یک لحظه عاقل شد و گفت من از این به بعد نمی خواهم شیشه ها را بشکنم ما نباید استقبال کنیم؟ ما استقبال می کنیم و هر زمان که این انسان خُل که شیشه ها را می شکست،  بگوید که عاقل شده ام و دیگر نمی خواهم شیشه ها را بشکنم ما استقبال می کنیم.

آمریکا توبه کند می پذیریم

وی تصریح کرد: دولتی که در آینده نزدیک در آمریکا به قدرت می رسد یعنی دولت آقای بایدن که دو هفته آینده روی کار می آید اگر گفت آمریکا دیگر شیشه شکستن را رها کرده است، توبه کرده و می خواهد در مسیر قانون حرکت کند و به تعهداتش عمل کند و از ما سوال کند، ما می گوییم اگر شما به تعهدات خود عمل کنید ما نیز به همه تعهدات خود عمل می کنیم و اگر به تعهدات خود عمل نکنید ما در برابر شما سر خم نمی کنیم. شما اگر به تعهدات خود عمل کنید منتی بر سر ما ندارید، یک کار خلاف قانون را تاکنون انجام می داده اید و از کار خلاف قانون خود پشیمان شده و دست برداشته اید و فهمیده اید که اشتباه کرده اید.

رئیس‌جمهور گفت: ملت ایران در سه مقطع تاریخی مهم در نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی ۸ ساله و در جنگ اقتصادی با ایستادگی،  مقاومت، پشتکار و وحدت توانست در برابر دنیا پیروز شود. در این سه مقطع هیچ گاه کسی با ما نبوده اما توانستیم روی پای خود بایستیم و مقاومت کنیم و بحمدالله تا به امروز ملت ایران پیروز بوده و این پیروزی را ادامه خواهیم داد.

روحانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه دوستانی که در رسانه ها صحبت می کنند حواس شان باشد که شرایط ما چه بوده است و در شرایط مختلف اقدامات مختلف و متناسبی نیاز است، تصریح کرد: یک زمان کشور در یک شرایط تعادلی قرار دارد و زمانی دیگر شرایط کشور شرایطی است که دشمن جنگ را بر ما تحمیل کرده و شرایطی ملتهب وجود دارد.

وی اظهار داشت: در این زمان، شرایط رفتار دیگری را اقتضا می کند.  اگر دولت آمده برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومان را مقرر کرده و همه مشکلات و سختی‌ها برای بانک مرکزی، دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی برای اینکه این کالاها در اختیار مردم با قیمتی که قابل تحمل باشد قرار گیرد کسی نگوید آقا چرا ۴۲۰۰ تومان، بعد می‌گویند یک آدمی سوء‌استفاده کرده آخر این شد حرف؟  

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما برای عده‌ای از مردم که گرفتار هستند بسته‌هایی درست کرده‌ایم که به دست آنها برسانیم و به عده‌ای آدم سپرده‌ایم که به دست آنها برسانند حالا اگر یک نفر از اینها هم آمد و این بسته را نرساند و دزدی کرد آیا باید بگوییم کل این بسته و کمک ایراد داشته است؟  

متخلفان ارز ۴۲۰۰ تومانی را محاکمه کنید

روحانی افزود: بله یک عده ای بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند اما کالایی وارد نکردند، این افراد را ببرید و محاکمه کنید و متناسب با قانون با آنها رفتار کنید. اینکه یک تعدادی افراد محدود تخلف کرده اند مبنای این نمی شود که کار از اساس نادرست است.

وی با بیان اینکه کار ما کاملاً درست بوده و بر مبنای درستی انجام شده است، اظهار داشت: البته در یک سال گذشته تعدادی از کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها تعلق می گرفت را از این محدوده خارج کردیم و گفتیم از این به بعد ارز نیمایی به این کالاها اختصاص می یابد. برنج، چای، شکر، لاستیک از جمله مواردی است که ما به ترتیب و آرام آرام در حدی که جامعه بتواند تحمل کند و قابل قبول نیز باشد ارز ۴۲۰۰ تومانی را از این کالاها حذف کردیم، این کار را به قدری آرام انجام دادیم که هنوز برخی نفهمیده اند.

رئیس‌جمهور گفت: ما قدم به قدم ارز ۴۲۰۰ تومانی را خارج کردیم و شرایط را عادی کردیم، البته چند قلم کالا همچنان باقی مانده، مانند دارو که این ارز ۴۲۰۰ تومانی را نگه داشته ایم البته در یک شرایط قابل قبولی ممکن است دولت تصمیم دیگر بگیرد اما از امروز طبل به راه انداختن و اعلام کنند که ارز ۴۲۰۰ تومانی دوره اش تمام شد به چه کسی خدمت و کمک می‌کند.

روحانی تاکید کرد: برخی مسائل هست که باید به موقع عمل کرد نه اینکه جار زد. موقع جار زدن و شعار دادن نیست. این شعاری که شما می دهید نتیجه اش چه می شود؟ تنها موجب می شود عده ای سوءاستفاده کنند و همان رانت و فسادی که شما می گویید درست می شود.

وی تصریح کرد: از نمایندگان عزیز مجلس شورای اسلامی می خواهیم که ما یک کار بزرگی که با هم قرار گذاشتیم انجام دهیم و ماه ها برای آن زحمت کشیده ایم، تلاش کرده و فکر کرده ایم و بودجه ای را برای اداره سال ۱۴۰۰ کشور تحویل شما داده‌ایم.

از لایحه بودجه ۱۴۰۰ با قدرت دفاع می‌کنیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما از تبصره به تبصره این بودجه با قدرت دفاع می کنیم، افزود:  این بودجه یکی از بهترین بودجه هایی بوده که توسط دولت تهیه و تحویل مجلس داده شده است و از مجلس توقع داریم این بودجه را بررسی کند و با هم همکاری کنیم و اگر در جایی پیشنهاد بهتری دارند ما استقبال می کنیم و اگر در جایی نیاز به اصلاح است ما استقبال می کنیم.

روحانی با تاکید براینکه اما شاکله این بودجه باقی بماند اما بر مبنای قانون اساسی بودجه را دولت باید به مجلس دهد، گفت: مجلس نمی تواند بودجه بنویسد، دخل و خرج را دولت می داند و دولت است که بودجه را می داند بنویسد. البته مجلس حق دارد که آن را اصلاح کند.

دولت در بودجه خط قرمز دارد

وی اظهار داشت: توقع مااین است که همه با هم همکاری کنیم و یک بودجه بهتری را در پایان تهیه کنیم که به نفع مردم باشد اما در بودجه یک خط قرمزهایی داریم  که آن خط قرمزها قابل شکستن نیست. من از نمایندگان مجلس خواهش میکنم به خط قرمزهای ما توجه کنند. وضع اقشار کم درآمد خط قرمز ماست و نمی توانیم به مردم بیش از این فشار بیاوریم. خود این جنگ اقتصادی به مردم فشار آورده است و یک عده انسانی بی انصاف بر این فشارها افزوده است.  

رئیس جمهور تصریح کرد: بیش از این نمی توان بر مردم فشار آورد. با یک دفعه اصول مالیاتی را به هم زدن، آن را افزایش دادن و عوارض گمرک را افزایش دادن، کمر مردم زیر این بار خرد می شود.

روحانی با بیان اینکه ما قبول نمی کنیم که یک دفعه مالیات افزایش پیدا کند، اظهار داشت: دولت برای بودجه مسیر پیشنهاد کرده است و گفته ایم که مصممیم در سال آینده روزانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت و میعانات بفروشیم. اعلام کرده ایم که این تصمیم ماست و قدرت انجام آن را نیز داریم. حالا شما بیایید و یک تیکه از این فروش نفت را کنار بگذارید و به جای آن مالیات اضافه کنید. این فشار به مردم می آورد و نباید این کار را بکنیم. ما باید با هم بنشینیم، فکر کنیم و راه حل پیدا کنیم.

وی اظهار داشت: ارزش پول باید به جایگاه خودش برگردد و ارزش آن باید قابل قبول باشد. ما در جنگ اقتصادی بودیم و ارزش پول ملی ما کاهش پیدا کرد و مردم ما شاهد هستند که از سال ۹۷ به این طرف، چه شرایط اقتصادی وجودداشته اما ما برای سال آینده، پیش بینی دیگری داریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در بودجه، ما دلار را بر مبنای ۱۱.۵ در نظر گرفته ایم، گفت: حالا این پول از ۱۱.۵ به یک باره به ۱۷ تومان افزایش پیدا کند، می دانید چه تبعاتی دارد؟ همه ما باید به تبعات آن فکر کنیم و یک دفعه مردم و دولت را در مشکلات قرار ندهیم.

روحانی تاکید کرد: وقتی شما قیمت دلار را بالا می برید و بر مبنای این دلار می خواهید عوارض گمرکی بگیرید  و محاسبات را بر این مبنا انجام دهید دچار مشکل می شوید. اینها خط قرمزهای دولت است.

وی خاطرنشان کرد: تراکنش‌های بانکی که مردم انجام می‌دهند برای خرید جنس یا خدمات است و قرار نیست که چندین بار از مردم مالیات اخذ شود و همه اینها خطوط قرمزهایی هستند که دولت آنها را مدنظر قرار داده است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در روز ۱۸ دی ماه سال گذشته‌ اشاره کرد و گفت: هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی البته به خطا و اشتباه، حادثه بسیار تاسف‌انگیز و دردناکی بود و با خانواده جان‌باختگان این حادثه ابراز همدردی می‌کنیم.

مسببین حادثه هواپیمای اوکراینی باید محاکه شوند

روحانی خاطرنشان کرد: از زمانی که علت سقوط هواپیما آشکار شد به مسئولان اعلام کردم که هر آنچه اتفاق افتاده را به مردم اعلام کنند و البته مسببین آن باید در دادگاه عادلانه محاکمه شوند و بی‌تردید قوه قضاییه همه عاملین حادثه را تحت محاکمه قرار خواهد داد و این برای مردم بسیار اهمیت دارد.

وی گفت: باید همه زوایای این حادثه روشن شود و مردم از آن اطلاع یابند و در نهایت دادگاه هم بایستی حکم نهایی را اعلام کند.

رئیس جمهور افزود: دولت در جلسه هفته گذشته در خصوص پرداخت خسارات به خانواده جانباختگان این حادثه تصمیم‌گیری کرد و در این راستا مقرر شد بدون تفکیک جانباختگان به داشتن تابعیت ایرانی و یا غیرایرانی، ۱۵۰ هزار دلار به عنوان خسارت پرداخت شود.

روحانی تصریح کرد: درباره قصور و تقصیر هم قطعاً در دادگاه محاکمه انجام خواهد شد و خواهان آن هستیم آنچه حق است بدون هیچ اغماضی مورد رسیدگی قرار بگیرد و محاکمه عاملان باید با دقت در دادگاه عادله انجام شود.

مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از مظلومان تاریخ ماست

رئیس جمهور همچنین با گرامیداشت رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ۱۹ دی ماه خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حداقل در دو مقاومت ملی مردم ایران جزء سرداران و در خط مقدم بود و در موفقیت‌های این مقاطع تاریخی نقش اصلی داشت.

روحانی، هاشمی رفسنجانی را جزء مظلومین تاریخ دانست و گفت: شهید بهشتی را به عنوان مظلوم اول می‌شناسیم اما او مظلومی بود که بعد از شهادت مقام، جایگاه و منزلت ویژه‌ای در افکار عمومی پیدا کرد اما مظلومیت آیت‌الله هاشمی همچنان ادامه دارد.

وی گفت:  همه باید از بزرگان خود قدردانی کنیم و اگر قدردانی نشود تاریخ قضاوت خوبی از ما نخواهد داشت.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا