توسعه سلول های انسانی با نوعی نان

فیوچریسم، با اوج گیری همه گیری ویروس کرونا، پخت نان خانگی در همه جای جهان محبوب شد. اکنون گروهی از مهندسان با الهام از این روند از نان به عنوان قالب پرورش سلول‌های انسانی استفاده کردند.

اندرو پلینگ از دانشگاه اوتاوا و همکارانش چند نان مختلف را برای پرورش سلول‌ها آزمایش کردند. بسیاری از تلاش‌های اولیه با نان‌های مختلف چندان موفقیت آمیز نبود. اما در نهایت آنها موفق شدند سلول‌ها را در نان سودای ایرلندی پرورش دهند.

آنها پس از پخت نان سودا، آن را با الکل استرلیزه و در مرحله بعد آن را با مواد شیمیایی تقویت کردند. محققان متوجه شدند سلول‌های ماهیچه، پوست و استخوان در چنین قالبی رشد می‌کنند.

یکی از موارد استفاده قالب نان برای رشد سلول، توسعه گوشت در کارخانه‌ها است.

پلینگ در این باره می‌گوید: چنین پروژه‌ای برای این دوره ایده آل به نظر می‌رسد.

اگر سلول‌هایی که با این روش تولید می‌شوند، کارآمد باشند، استفاده از نان به جای قالب کلاژنی، هزینه‌های درمانی و همچنین توسعه گوشت در آزمایشگاه کاهش می‌دهد.

هم اکنون گروه‌های متعددی از محققان در سراسر جهان مشغول بررسی روش‌هایی برای توسعه بافت زنده و ارگان‌ها خارج از اعضای بدن هستند تا انواع مختلف اختلالات را با این شیوه درمان کنند.

منبع :مهر 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا