کرونا، گازهای گلخانه ای را 20 درصد کاهش داد

یافته های اخیر نشان می دهد که قرنطینه بسیاری از شهرها در دوران کرونا باعث کاهش جهانی 20 درصدی انتشار دی اکسید نیتروژن در جو بین ماه های فوریه و ژوئن شده است. ناسا میزان تولید گازهای گلخانه ای را در 5 هزار و 756 منطقه در 46 کشور تجزیه و تحلیل کرده است.

انتشار میزان دی اکسید نیتروژن کم تر از دی اکسید کربن است اما 300 برابر بیشتر از آن منجر به گرم شدن جهانی کره زمین می شود. دی اکسید نیتروژن نوعی آلاینده هواست که اساسا از احتراق سوخت های فسیلی وسایل حمل و نقل و صنایع حاصل می شود.

به گزارش dailymail، بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که کاهش تجمع این گاز در شهرها قابل توجه تر بوده است به طوری که دی اکسید نیتروژن در 50 شهر بزرگ بین 20 تا 60 درصد کاهش داشته است. مطالعات قبلی بر این نکته تأکید داشتند که از زمان کاهش محدودیت های موج اول کرونا آلودگی هوا دوباره افزایش یافته است.

محققان ناسا معتقدند که نمی توان اعمال قرنطینه را در بهبود کیفیت هوا بی اثر دانست. آنها اطلاعات به دست آمده از سال 2020 را با چند سال گذشته مقایسه کردند تا تغییرات آب و هوایی و جو را محاسبه کنند و با این هدف، با دستیابی به تمام داده های موجود، مدل های انتشار گازهای گلخانه ای در سال 2020 را در صورت نبود همه گیری کروناویروس بررسی کردند و سپس با اندازه گیری های واقعی قیاس کردند.

یافته های حاصل از این مقایسه های آماری، کاهش چشمگیری را در میزان انتشار گازهای گلخانه ای نشان داد. بسیاری از کشورها نسبت به دهه های اخیر برای پاک کردن هوا، اقدامات بسیار مؤثری در کاهش تجمع دی اکسید نیتروژن انجام داده اند اما آنچه مسلم است، سهم اقدامات بشر همچنان تأثیر به سزایی در آلوده کردن هوا دارد.

به گزارش سیناپرس، در ووهان چین که حدود 11 میلیون نفر زندگی می کنند و نقطه شروع همه گیری کرونا بوده، آلودگی هوا در دوران کرونا و در ماه فوریه به طور چشمگیری کاهش داشته است و به عبارتی، 60 درصد کم تر از آنچه پیش بینی می شد، رسیده است.

محققان، این مقدار کاهش آلودگی ناشی از گازهای گلخانه ای را ناشی از اجرای سریع قرنطینه و مماعت از انجام سفرها دانستند. این مقدار کاهش گازهای گلخانه ای به دنبال اعمال قرنطینه، در شهر میلان به 60 درصد و در شهر نیویورک به 45 درصد رسیده است. اما شواهد بیانگر آن است که تا ماه مارس در لندن هیچ تغییری در تجمع گاز دی اکسید نیتروژن گزارش نشد و مقدار آن 2/14 درصد کم تر از حد پیش بینی شده بود.

به طورکلی، مرکز تحقیقات روی انرژی و هوای پاک در ماه ژوئن اعلام کرد که میزان آلودگی هوا در لندن، پاریس، روم و دیگر شهرهای اروپایی به دنبال اعمال قرنطینه با کاهش روبرو بوده است.

مترحم:ندااظهری

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا