روز جهانی خون بند ناف

  • روز جهانی خون بند ناف

خون بند ناف که به عنوان خون جفتی شناخته شده‌است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد. پس از تولد نوزاد، خون باقی‌مانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود. درحالیکه این خون حاوی سلول‌های بنیادی و سلول‌های خونساز است که می‌تواند برای درمان بیماریها استفاده شود.خون بند ناف، غنی از سلول‌های بنیادی است که در روند درمان بیماری‌هایی مانند تالاسمی و سرطان‌ خون مورد استفاده قرار می‌گیرد

  • روز جهانی نوزاد نارس

 ۱۷ نوامبر روز جهانی نوزاد نارس، اولین بار از سال 2011 در کشورهای مختلف جشن گرفته شد. این ایده اولین بار سال 2008 توسط European parent organization مطرح شد و هدف آن افزایش آگاهی و هشدار به عموم مردم درباره نوزادان نارس است.

هر ساله حدود ۱۵ میلیون نوزاد نارس در دنیا متولد میشوند که چیزی معادل یک نوزاد در هر ده تولد است. از این میزان یک میلیون نوزاد سالانه به دنبال عوارض نارسی فوت میکنند و شمار زیادی از نجات یافتگان مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض نارسی دست به گریبان هستند. عوارضی چون فلج مغزی، مشکلات بینایی و شنوایی و…نوزاد نارس به نوزادی گفته می‌شود که تولد زودهنگام پیش از 37 هفته‌ داشته باشد. سالانه 15 میلیون نوزاد نارس در سراسر دنیا به دنیا می‌آیند.

در ایران آمار تقریبی تولد نوزادان نار‌س 12درصد ذکر می‌شود.نارس بودن نوزادان می‌تواند دلایلی مثل سبک زندگی و کار مدرن، استرس و بیماری، افزایش سن بارداری(به‌ویژه در اولین بارداری) ، مصرف الکل و سیگار و مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در حین بارداری، باداری دوقلو و … داشته باشد.

  • روز جهانی دانش آموز

۱۷نوامبر روز جهانی دانش‌آموز شناخته شده به یاد تمام دانش‌آموزانی که در جنگ جهانی دوم کشته شدند. دانش‌آموز از لحاظ لغوی به معنی کسی است که دانش می‌آموزد و در اصطلاح، برای اطلاق به محصلان رسمی در سطح تحصیلات پیش از دانشگاه به کار می‌رود. در یک نظام آموزشی، وقتی یک فرد می‌آموزد که «دیگران چه گفته‌اند و چه کرده‌اند» و برایش می‌گویند که «مسایل پیچیده یک علم را چگونه حل کرده‌اند» دانش آموز، دانشجو یا طلبه است. فقط از زمانی که خودش به مرز دانش می‌رسد و مسئله تازه‌ای را کشف یا حل می‌کند یک محقق و دانشمند است.

  • هفته جهانی خودمراقبتی

بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت خود مراقبتی به مجموعه عملکردهایی گفته می‌شود که هر فردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود خود به کار می‌گیرد.به همین مناسبت 27آبان تا 3آذر را هفته جهانی خود مراقبتی نامیده اند.به طور کلی خود مراقبتی رفتار و شیوه‌ای از زندگی است که جنبه‌های مختلف مانند پیشگیری از بروز بیماری، بهداشتغذایی، ورزش و … را در بر می‌گیرد.

روند رو به رشد بیماری های غیرواگیر چالش جدی کشور است که کلید گره گشایی از این معضل در خودمراقبتی و ارتقاء سلامت مردم نهفته است و این موضوعی است که در سالهای اخیر به علت درمان محور بودن سیاست های حوزه سلامت کمتر به آن پرداخته شده است.
خودمراقبتی زنجیره رفتارهایی است که از صدمات به جسم و روان پیشگیری می کند و هر کسی به عنوان سرمایه انسانی ارزشمند جامعه برای پیشبرد اهداف توسعه ای نیازمند آن است و شناخت لایه ها و برنامه های خودمراقبتی به عنوان یک سیاستگذاری مطمئن در حوزه سلامت باید گسترش یابد.

.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا