تعطیلی ۲ هفته‌ای کرونایی بدون مقدمات پرهزینه خواهد بود

حمید سوری، اپیدمیولوزیست روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: لاک دان یا قفل کردن فقط به ما وقفه زمانی می دهد و اگر مشخص نشود هدف از آن چیست، در زمان لاک دان می خواهیم چه کار کنیم و برنامه مان برای بعد از ۲ هفته چه خواهد بود، عملا فنری که طی ۲ هفته فشرده می کنیم، رها کردن آن بعد از این مدت وضع را بدتر می کند.

این اپیدمیولوژیست به برخی مسوولان و دست اندرکاران نظام سلامت از جمله نمایندگان مجلس و روسای دانشگاه های علوم توصیه کرد که تا پاسخ روشن و مستدلل برای این سوالات نگرفته اند، اصرار به لاک دان نداشته باشند.

وی ادامه داد: اگر هدف لاک دان استراحت دادن به بیمارستان ها و کادر درمانی است، این هدف را می توان با مداخلات و سیاست های کم هزینه تر تامین کرد.

 

محدودیت تردد ساعاتی در کنترل کرونا نقش ندارد

وی ادامه داد: موضوع دیگر در خصوص محدودیت تردد در ساعاتی از شبانه روز است که به نظر نمی رسد فرجام موثری در کنترل اپیدمی کرونا داشته باشد.

سوری ادامه داد: وقتی زمان را برای تعاملات اجتماعی و رفتارهای روزمره متراکم می کنیم عملا احتمال افزایش سرعت انتشار و مواجهه را بیشتر کنیم، یعنی فعالیت ها اگر درست تعریف و دسته بندی نکنیم، دچار فشار زمان و در نتیجه افزایش مواجهه ها می شویم.

وی اضافه کرد: تجمع مردم در بسیاری از ایستگاه های مترو و صف های اتوبوس در شب اول اجرای  این طرح در تهران موید این موضوع در خصوص ایجاد فشار زمان بر گسترش اپیدمی است. اصلی مهم در کنترل اپیدمی که متاسفانه مورد توجه تصمیم گیرندگان این طرح قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: درست مانند این است در مواقعی که حجم بسیار زیادی از مردم را که به شمال کشور سفر کردند و قصد بازگشت به تهران دارند، مجبور کنیم در تعداد ساعات محدودی حرکت کنند در حالی که مدیریت زمان و توزیع مواجهه در محدوده زمان بیشتر، تراکم ترافیک را کمتر خواهد کرد.

سوری بیان داشت: به نظر می رسد به جای محدود کردن زمان، اگر فعالیت ها در زمان مدیریت شده توزیع  شود، شانس مواجهه را کمتر خواهیم کرد. مثلا ساعات کار ادارات یا بانک ها را در چند واحد زمانی توزیع کنیم؛ قطعا تراکم جمعیت کمتر شده و میزان مواجهه افراد حساس با افراد آلوده کمتر می شود.

وی افزود: در نهایت اینکه کنترل اپیدمی به صورت اقدامات جزیره ای، بدون استناد به مطالعات بومی و علم اپیدمیولوژی نتیجه ای نخواهد داشت و آنچه می تواند به کنترل اپیدمی در کشورمان کمک کند همکاری همه جانبه سازمان ها و نهادهای کشور و مشارکت فعال مردم است.

سوری گفت: اجرای بهینه طرح تکمیلی کنترل اپیدمی موسوم به طرح شهید قاسم سلیمانی یکی از مهمترین اقدامات برای کنترل بیماری خواهد بود که با همکاری وزارت بهداشت و بسیج از ۲۰ آبان ماه در کشور آغاز شده است.

وی بیان داشت: اگر رویکرد مناسب برای کنترل اپیدمی نداشته باشیم، باید شاهد مرگ بیش از ۸۰ هزار نفر از هموطنانمان بر اثر کووید- ۱۹ باشیم.

سوری اظهار داشت: اپیدمی و عواقب احتمالی ناشی از آن بسیار جدی تر از آن است که برخی سیاستگذاران تصور می کنند و با آزمون و خطا، طرح های جزیره ای و  برنامه های انقطاعی کنترل آن چیزی شبیه غیرممکن و محال است.

مدتی است برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار تعطیلی دوهفته ای تهران به دلیل شیوع اپیدمی کرونا شدند. همچنین تعدادی از روسای دانشگاه های علوم پزشکی در نامه ای این موضوع را پیگیری کردند.

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (جمعه) اعلام کرد: با فوت ۴۶۱ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

به گفته وی، در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز (۲۳ آبان ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۳۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۲ هزار و ۹۶۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر رسید.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا