جهش ویروس کرونا آن را مسری‌تر کرده است

محققان در بیمارستان «متودیست» هیوستون بیش از ۵۰۰۰ نمونه ویروس کرونا از بیماران در این شهر را توالی‌یابی کردند که اکثر آن‌ها به نوع «D614G» مبتلا شده بودند. پژوهشگران هنوز موفق به چاپ این مقاله خود نشده‌اند، اما یافته‌های خود را در یک نمونه از پیش چاپ شده منتشر کرده‌اند.

یکی از موارد جالب در این پژوهش، انتشار جزئیاتی درباره جهش D614G است که در گذشته مقامات بهداشتی در کشورهای آسیایی موفق به کشف آن شده بودند و متخصصان در ایالات متحده آمریکا مانند دکتر «آنتونی فاوچی» نیز به آن اشاره داشتند.

طبق تحقیقات گذشته، این نسخه از ویروس کرونا نسبت به گذشته مسری‌تر است، با این حال کشنده‌تر از قبل محسوب نمی‌شود. یک ویروس در چرخه حیات خود چندین بار جهش پیدا می‌کند و این احتمال وجود دارد که عوامل دیگری باعث افزایش سرعت انتقال کرونا شده باشد.

به گفته محققان، نتیجه پژوهش جدید نشان می‌دهد که این ویروس قدرتمندتر و سریعتر از گذشته خود را با جمعیت سازگار می‌کند و احتمالا روی نحوه کنترل این بیماری تاثیر می‌گذارد. این احتمال وجود دارد که ویروس نسبت به تلاش‌های دانشمندان برای نابودی آن، از خود واکنش نشان دهد.

در پژوهش جدید محققان نحوه تاثیر کرونا روی افراد را با تحلیل اطلاعاتی ژنتیکی توضیح داده‌اند. ویروس در زمان‌های مختلفی به هیوستون رسیده و ۷۱ درصد از افراد به نوع D614G مبتلا شده‌اند. تحقیقی در گذشته در بریتانیا نیز به این موضوع اشاره داشت که D614G مسری‌تر از نوع اصلی کرونا است.

در حال حاضر بسیاری از کشورها فاصله‌گذاری اجتماعی را قدم مهمی برای مبارزه با این بیماری درنظر گرفته‌اند و اغلب مردم در جهان از ماسک استفاده می‌کنند، با این حال هنوز نمی‌توان با اطمینان به این موضوع اشاره کرد که استفاده از ماسک باعث جهش ویروس کرونا شده، شاید تنها با یک تصادف ژنتیکی روبه‌رو هستیم.

بر اساس پژوهش‌های انجام شده، نوع D614G کرونا کارآمدتر از گذشته به سلول انسان وصل می‌شود که شانس آن برای ورود به سلول و همچنین تکثیر را افزایش می‌دهد. در همین راستا افرادی که به این نوع مبتلا می‌شوند، احتمالا بیش از سایرین در سرفه یا عطسه خود دارای ویروس کرونا خواهند بود.

پژوهشگران به مقامات درباره جهش و توالی‌یابی ژنتیکی کرونا هشدار می‌دهند. این احتمال وجود دارد که جهش‌های گسترده کرونا باعث شود با یک ویروس شبیه به آنفولانزا روبه‌رو شویم و واکسن تاثیر مقطعی و محدود روی کنترل آن داشته باشد. با وجود چنین نگرانی، هنوز دلایل محکمی برای آن وجود ندارد و D614G اولین جهش این ویروس پس از چندین ماه محسوب می‌شود و شاید تاثیری روی کارآمدی واکسن نداشته باشد.

منبع:دیجیاتو

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا