کتاب کلیات رایحه‌درمانی منتشر شد

کتاب کلیات رایحه‌درمانی "آروماتراپی" توسط ابوحسن فرهنگ سردرودی مدیر مرکز  پایش سلامت و کارگروه طب فراگیر معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به تحریر درآمده است.

در کتاب کلیات رایحه‌درمانی (آروماتراپی) به مباحث فیزیولوژیکی و مکانیسم‌های جذب بو و اثرات درمانی برخی گیاهان آروماتیک اشاره دقیق شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:

استشمام گیاهان معطر، یکی از قدیمی‌ترین روش‌های پیشگیری و درمان محسوب می‌شود. مطالعه تاریخچه استفاده از معطرات نشان می‌دهد که تمدن‌های قدیمی همچون مصر، هند و ایران با پیشینه‌ای چندین هزارساله، توجه ویژه‌ای به گیاهان معطر داشته‌اند و در جنبه‌های گوناگون زندگی مانند مراسم مذهبی، مومیایی کردن مردگان، مصارف آرایشی و درمانی به‌طور گسترده‌ای از آنان استفاده کرده‌اند.

رایحه‌درمانی یا آروماتراپی استفاده از روغن‌های معطر استخراج‌شده از قسمت‌های مختلف گیاه است که به حفظ و بازیابی سلامت جسم و روان کمک می‌کند. روغن‌های معطر درواقع روغن‌های فرار گیاهان معطر هستند که به شکل‌های مختلفی مانند استشمام، کمپرس، ماساژ، حمام و خوراکی بکار گرفته می‌شوند.

در بخش دیگر کتاب آمده است، کاربرد دارو به شکل معمول خوراکی، با انتشار در سطح بدن و جذب سیستمیک معمولاً عوارض ناخواسته‌ای را به همراه دارد و گاه منجر به عواقب وخیمی می‌گردد. تلاش برای به‌کارگیری روش‌های جدید و متفاوت برای رساندن دارو به بدن از مسیرهایی غیر از گوارش کمک خواهد کرد تا احتمال بروز عوارض جانبی سیستمیک کمتر شود. استشمام، شکل خاصی از رساندن مواد موردنیاز به بدن است که از مسیر بینی صورت می‌گیرد و تأثیر خود را بر دسته‌ای از بیماری‌ها بهتر و سریع‌تر نشان می‌دهد (Battaglia1995).

بر اساس متون طب سنتی ایران بوییدنی‌ها (شموم) نوعی از شکل و شیوه‌ی استفاده از داروست که برای پیشگیری و درمان بکار گرفته‌شده است. استفاده از رایحه گیاهان معطر در اشکال مختلف، بخشی از تدابیر بوده که حکمای متقدم و متأخر برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های مختلف بدن به‌ویژه بیماری‌های اعصاب و روان مانند سردرد، اختلالات خواب، افسردگی و اضطراب به آن توصیه نموده‌اند ( حیدری و همکاران 1396).

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات می‌توانند با شماره‌های  09022439773و22739891 در طول ساعات اداری تماس گرفته و یابه نشانیjdsbm.ac.ir مراجعه نمایند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا