آغاز ثبت نام متقاضیان کسب و کارهای خانگی

وی در این خصوص اعلام داشت:  پس از پیاده سازی قابل قبول الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در ۹ استان با ظرفیت ۲۰ هزار نفر به صورت پایلوت طی سال ها ۹۶ الی ۹۸، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصمیم گرفت این طرح را در 31 استان کشور با توجه به ضرورت توجه بیش از پیش به مشاغل خانگی در دوران کرونا و به منظور کمک و رونق اقتصاد خانوار، تحقق شعار سال و توسعه جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور تعمیم دهد.
 بر این اساس به جهاد دانشگاهی بعنوان یک نهاد توسعه ای که پیاده سازی طرح پایلوت در 9 استان کشور را طی سال های 96 الی 98 بر عهده داشت، از سوی وزارت، وظیفه مطالعات فاز اول طرح شامل نیاز سنجی، مزیت سنجی و ظرفیت سنجی مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی توسعه مشاغل خانگی محول گردید.
این نهاد با بهره گیری از توان پژوهشی خود و با همکاری ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ها و سایر دستگاه های ذی ربط استانی و ملی، فاز مطالعاتی طرح را به اتمام رسانده و آمادگی خود را جهت شروع فاز دوم و سوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی که شامل ثبت نام از متقاضیان، غربالگری، راستی آزمایی، ارائه آموزش ها و مشاوره های عمومی و تخصصی و اتصال به بازار می باشد را به وزارت اعلام نمود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بررسی گزارش فاز اول، مجوز شروع فازهای دوم و سوم طرح بر اساس دستور العمل ها و آیین نامه های مربوط را همزمان با هفته دولت صادر نمود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد زمان شروع  ثبت نام و نحوه ثبت نام متقاضیان اعلام داشت: ثبت نام از روز پنج شنبه 6 شهریور ماه شروع و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.
 وی همچنین در خصوص نحوه ثبت نام متقاضیان اظهار داشت: کلیه متقاضیان لازم است به سامانه inhb.ir که به همین منظور طراحی شده است مراجعه و نسبت به تکمیل فرم ها و اطلاعات مربوط اقدام نمایند.
 بدیهی است پس از ثبت نام متقاضیان، واحدهای مجری جهاد دانشگاهی در کلیه استان ها نسبت به پایش و راستی آزمایی اطلاعات متقاضیان بر اساس دستورالعمل های مربوط اقدام خواهند نمود.
آقای دکتر منصوری همچنین در خصوص ظرفیت تخصیص یافته به هر استان اعلام داشتند: به منظور تعیین ظرفیت هر استان، جلسات متعددی  مبتنی بر گزارش های وضعیت اشتغال هر استان، طرح های ملی اشتغال زای در دست اجرای در استان ها  برگزار و در نهایت با توجه به شاخص های متعدد برای هر استان ظرفیت مربوط مصوب و به جهاد دانشگاهی به عنوان مجری ابلاغ گردید.
 ضمنا ایشان در مورد نحوه نظارت و پایش فاز های مختلف طرح اعلام داشتند: به منظور نظارت دقیق بر اجرای و پیاده سازی طرح در فازهای مختلف، تمامی ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ها بعنوان ناظر تعیین شده و هر مرحله از کار قطعا لازم است به تایید این ادارات کل برسد.
دکتر منصوری در خصوص ویژگی های این طرح  اینگونه اظهار داشت:  طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مبتنی بر آسیب شناسی طرح های پیشین، مطالعات کشورهای موفق و پیشرو دنیا در این حوزه است که توسط دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی تهیه و پس از طرح در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی به تصویب رسید.
 ایشان در ادامه به تعداد دیگری از ویژگی های این طرح اشاره نموده و اعلام داشتند: توجه به بازار یا همان تولید مبتنی بر بازار، توانمند سازی متقاضیان و کاهش وابستگی به وام، توجه بیش از پیش به پیشرانان ملی، منطقه ای، استانی و محلی، شبکه سازی های افقی و عمودی استانی و ملی، توجه به تجارت الکترونیک و فروش الکترونیکی محصولات، بازنگری در رشته های قبلی مشاغل خانگی، توجه به رشته های نوین نظیر: برنامه نویسی، تولید محتوی، مترجمی، ویراستاری، مشاوره، تولید انیمشن و همچنین توجه به نقش و جایگاه نهاد های توسعه ای نظیر جهاد دانشگاهی در پیاده سازی برنامه ها و سیاست های قانون گذار، شاید از مهم ترین ویژگی های شاخص در اجرای این طرح باشد.
ایشان در پایان ابراز امیدواری نمودند با پیاده سازی موفق این طرح در گستره ملی که نیازمند همراهی، همکاری و هم اندیشی بخش های مختلف دولتی و خصوصی می باشد شاهد نهادینه شدن سهم مشاغل خانگی در اقتصاد کشور بویژه در سال جهش تولید باشیم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا