چرا شهریه دانشجویان به خاطر کرونا کاهش نمی‌یابد؟

 محمد رضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی در گفت‌وگویی، گفت: شهریه را هیأت امنای دانشگاه‌ها تصویب می‌کنند؛ جلسات متعددی در مراکز هیأت امنا در این باره برگزار شده و در جلسات اخیر نتیجه بر این شد که دانشگاه‌ها حداکثر مدارا را با دانشجو در این زمینه داشته باشند و حتما در این باره تصمیماتی اتخاذ خواهد شد. این احتمال هست که مرکز هیأت امنا به منظور یکپارچگی کل دانشگاه‌ها میانگینی را برای تخفیف شهریه در نظر بگیرد.

کاهش شهریه برای دانشجویان شبانه و پردیس ها

آهنچیان ادامه داد: اما اینکه وزارت علوم راسا ورود و تعیین کند که چقدر تخفیف داده شود، مبنا قرار نگرفت. ضمن آنکه برخی دانشگاه‌ها هم درآمدشان کاسته شده است و آموزش‌های مجازی آموزش‌های رایگانی نیستند. پهنای باند، تولید محتوا و … ارزان نیست.

در این باره از دانشگاه ها خبر می رسد که پیشنهاداتی برای شهریه این ترم در نظر دارند؛ همچنان که عبداللهی معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی از پیشنهاد کاهش شهریه دانشجویان نوبت دوم و پردیس ها خبر داد و گفت: امکان کاهش شهریه دانشجویان نوبت دوم و پردیس ها را به هیات امنا دانشگاه پیشنهاد داده ایم و در صورت موافقت اجرایی خواهد شد. 

دانشگاه های دیگر مانند دانشگاه علم و صنعت تاکنون تخفیفاتی را در باره شهریه اعمال کرده اند یا مانند دانشگاه شریف منتظر تصمیم نهایی بالادستی در این باره هستند.

تا اول تیرماه، هنوز هیات امنای دانشگاه‌ها تصمیمی برای شهریه نگرفته‌اند

در آخرین پیگیری در این باره، سید حسین حسینی معاون آموزشی وزارت علوم در این باره تاکید کرد که: باید هیات امنای دانشگاه‌ها در این باره تصمیم بگیرند و تاکنون خبری اعلام نشده است.

به این ترتیب پاسخ سوال چند ماهه دانشجویان درباره شهریه هنوز منتظر تصمیم هیات امنای دانشگاه‌هاست. اگرچه این سوال چند ماهی است فکر دانشجویان را درگیر کرده اما گویا هنوز زمان تصمیم‌گیری برای آن نرسیده است.

لزوم وحدت رویه در تصمیمات جمعی

در حالی که موضوع شهریه خواسته مشترک همه دانشجویان است، سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در این باره بر نکته صحیحی تاکید دارد و به لزوم وحدت رویه در تصمیمات جمعی اشاره کرد.

وی گفت: اگر در زمانی که روال های معمول آموزش در دانشگاه ها دست خوش تغییراتی شده و دانشگاه ها و دانشجویان شرایط جدیدی را متاثر از شیوع ویروس کرونا در کشور تجربه می کنند، وحدت رویه درباره موضوعات کلی و اساسی دانشگاه‌ها نباشد،  تفاوت رویه ها در امور اختلال ایجاد می کند. 

معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: در موضوعاتی مانند تخفیف شهریه و حذف ترم باید رویه کلی مشترک باشد زیرا هم برای دانشجویان توقع ایجاد می‌شود و هم در روال ترم‌های بعدی تأثیر می‌گذارد.

شهریه یکی از چالش‌های دانشگاه‌ها در کرونا

محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران هم در این باره معتقد است که موضوع شهریه یکی از چالش‌های دانشگاه در نیم‌سال جاری و ترم آینده در حوزه آموزش الکترونیکی خواهد بود.

وی گفت: هزینه‌های دانشگاه در ترم کرونایی تغییری نداشته است و بر همین اساس هم شهریه‌های دانشجویان این دانشگاه به طور کامل دریافت می‌شود. البته شهریه دروس یا ترم حذف شده به حساب دانشجو برای ترم بعد بستانکار می‌شود.

نیلی احمد آبادی می‌گوید: علاوه بر چالش شهریه، یکی از چالش‌های دانشگاه‌ها در کرونا، دسترسی دانشجویان به اینترنت، هزینه سخت افزارهای دانشجویان است.

منبع:فارس

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا