آخرین ماهواره بایدو به مدار فرستاده می‌شود

سازمان فضایی چین در نظر دارد به طور رسمی آخرین ماهواره سامانه موقعیت یاب جهانی بایدو را به زنجیره ماهواره های این سیستم اضافه کند. این برنامه امروز سه شنبه قرار است به طور رسمی و در فاصله زمانی ساعت 10 و 10 دقیقه تا 10 و 50 دقیقه به وقت رسمی پکن انجام شده و این ماهواره تاریخ ساز در مدار قرار خواهد گرفت.

امروزه و با توجه به گسترده شدن مناطق تحت پوشش سیستم بایدو؛ رفته رفته می‌توان این سیستم را به عنوان یک سیستم رقیب و جایگزین سیستم موقعیت یاب جهانی آمریکا یعنی جی پی اس و سیستم مشابه ساخته شده توسط روسیه با نام گلوناس، به شمار آورد.

به باور کارشناسان، چین در نظر دارد با قدرتمند کردن و توسعه سامانه بایدو، انحصار سامانه‌های موقعیت یاب جهانی را از اختیار جی پی اس خارج کند.

بر این اساس گفته می‌شود سازمان فضائی چین در نظر دارد سیستم موقعیت یاب ماهواره‌ای بایدو را به گونه‌ای توسعه دهد که امکان استفاده از آن در بیشتر مناطق دنیا وجود داشته و بتوان از آن برای مصارف متعددی از جمله سرویس‌های پیام کوتاه، موقعیت یابی و … استفاده کرد. سامانه بایدو مخفف BeiDou Navigation Satellite System (BDS) است.

امروزه و با توجه به گسترده شدن مناطق تحت پوشش سیستم بایدو؛ رفته رفته می‌توان این سیستم را به عنوان یک سیستم رقیب و جایگزین سیستم موقعیت یاب جهانی آمریکا یعنی جی پی اس و سیستم مشابه ساخته شده توسط روسیه با نام گلوناس، به شمار آورد.

موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که سیستم موقعیت یاب جهانی بایدو هنوز به نسبت جی پی اس دارای نواقصی بوده و البته باید اذعان داشت که این پروژه در سال 1994 میلادی و بیست سال پس از شروع پروژه جی پی اس، آغاز شده است و به نسبت آن بسیار جدید تر است. نخستین ماهواره این سیستم در سال 2000 میلادی به مدار زمین فرستاده شده و تا امروز رفته رفته تکمیل تر شد.

به هر حال آن چه که مسلم است، ظهور رقبای قدرتمندی برای جی پی اس در سال‌های اخیر بوده که انحصار این سامانه را از ایالات متحده آمریکا گرفته است. امروزه بخش بزرگی از کاربران اینترنت و تلفن همراه در کشور چین و برخی از کشورهای شرق آسیا از سامانه بایدو استفاده می‌کنند.

اگرچه در حال حاضر بیشتر سیستم‌های ناوبری در جهان بر پایه سامانه جی پی اس تنظیم شده و این موضوع حتی در مورد تلفن‌های همراه نیز صدق می‌کند اما پیش بینی می‌شود به زودی این انحصار قطعی از کنترل جی پی اس خارج شده و بخشی از این درخواست جهانی توسط بایدو و گلوناس تامین شود.

مترجم: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا