دستیابی محققان کشور به نانوذرات طلا با خلوص بالا

دکتر مرضیه اکبری، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت فناور، نانو ذرات طلا را یکی از پرکاربردترین نانوذرات در صنعت دانست که به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد به شدت از سوی صنایع مختلف موردتوجه قرار دارند.

وی "طلا" را فلز بی‌اثر توصیف کرد و ادامه داد: ولی هنگامی‌که ‌اندازه آن در حد نانومتری کوچک می‌شود، خواص آن کاملاً متفاوت شده و کاربردهای وسیع‌تری پیدا می‌کند؛ از این رو از این نانو ذرات در حوزه‌هایی نظیر داروسازی، کاتالیست و تولید مواد آرایشی استفاده می‌شود.

اکبری خاطر نشان کرد: روش‌های مختلفی برای تولید نانوذرات طلا وجود دارد که یکی از رایج‌ترین روش‌ها، تولید نانوذرات از طریق واکنش‌های شیمیایی است. اما روشی که برای تولید نانوذرات استفاده کردیم، متفاوت از روش‌های رایج است؛ چرا که ما از روش کندوسوز لیزری یا سایش لیزری (laser ablation) بهره بردیم که در آن با تابش پرتو لیزر به سطح ماده هدف، ذرات از سطح آن جدا می‌شوند.

وی با اشاره به مزیت استفاده از این روش در تولید نانو ذرات طلا، یادآور شد: مزیت این روش آن است که می‌توان نانوذرات با ابعاد نسبتا یکنواخت تولید کرد و با تنظیم طول موج لیزر و شدت تابش امکان تنظیم ویژگی‌های ابعاد محصول نهایی وجود دارد به طوری که محصول به دست آمده از این روش، ابعاد یکنواخت‌تری نسبت به نانوذرات حاصل از روش شیمیایی دارد. این سطح یکنواختی ابعاد برای برخی صنایع اهمیت زیادی دارد.

این محقق اضافه کرد: از آنجایی که صنایع آرایشی و بهداشتی و همچنین صنعت داروسازی و مواد استریل کننده نسبت به یکنواختی ابعاد حساسیت زیادی دارند؛ از این رو نانوذرات طلای تولید شده در این شرکت برای استفاده در این صنایع است؛ چرا که خلوص نانوذرات در این روش نسبت به روش‌ شیمیایی بالاتر است.

مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت از شروع سفارش‌گیری این شرکت برای عرضه نانوذرات طلا در بازار خبر داد و گفت: با توجه به کاربردهای ویژه این نانوذرات، در حال سفارش‌گیری از مشتریان هستیم تا برحسب میزان سفارش، محصول را تولید کنیم و در اختیار صنایع قرار دهیم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا