بانک فناوری بین‌المللی برای حمایت از تحقیقات کووید۱۹ راه‌اندازی شد

این بانک فناوری که COVID-۱۹ Technology Access Pool یا  (C-TAP) نام دارد، در ماه مارس توسط کارلوس آلوارادو رئیس جمهوری کاستاریکا پایه‌گذاری شد و روز گذشته با حضور دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم رسما راه‌اندازی شد.
مشارکت و حمایت از این بانک فناوری، داوطلبانه و مبتنی بر همبستگی اجتماعی است. در واقع این بانک فناوری یک فروشگاه علمی است که اطلاعات و دارایی‌های فکری را به طور عادلانه در اختیار جامعه جهانی قرار می‌دهد. یکی از مهمترین اهداف راه‌اندازی این بانک فناوری، تسریع فرایند تولید انواع واکسن‌، دارو و سایر فناوری‌های موردنیاز برای مقابله با کووید ۱۹ از طریق تحقیقات باز و همچنین رهگیری سریع تولید این محصولات از طریق افزایش قابلیت نقل و انتقال سایر ظرفیت‌های تولیدی است. این رویکرد امکان دسترسی عادلانه و سریع به منابع موجود و محصولات مرتبط با کووید ۱۹ را فراهم می‌کند.

این بانک فناوری دارای ۵ عنصر کلیدی است:

– انتشار عمومی توالی‌های ژنتیکی و اطلاعات مرتبط؛
– ایجاد شفافیت در خصوص انتشار تمام نتایج حاصل از آزمایشات بالینی؛
– تشویق دولت‌ها و سایر حامیان برای درج شروط مربوط به توزیع عادلانه محصولات، قیمت‌گذاری مناسب و انتشار اطلاعات مربوط به آزمایش های بالینی در قراردادهای تامین مالی شرکت‌های داروسازی و سایر اشخاص فعال در این حوزه؛
– مجوزدهی به اداره Medicines Patent Pool وابسته به سازمان ملل متحد، در خصوص هر نوع روش درمانی و تشخیصی بالقوه، واکسن‌ها یا سایر فناوری‌های مرتبط به منظور تولید و عرضه این فناوری‌ها و داروها با قیمت مناسب در کشورهای کم‌درآمد و متوسط؛
– تشویق مدل‌های نوآوری باز و انتقال فناوری که موجب افزایش ظرفیت تامین و تولید محلی می‌شوند.
سازمان جهانی بهداشت، کاستاریکا و تمام کشورهای حامی این بانک فناوری یک فراخوان «اقدام یکپارچه» منتشر کردند و خواستار پیوستن اعضای این سازمان به جمع حامیان بانک فناوری شدند. آنها همچنین انجام اقداماتی را به گروه‌های کلیدی از جمله دولت‌ها، سرمایه‌گذاران تحقیق و توسعه، محققان و فعالان صنعت توصیه کردند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا