کدام گروه از مردم، کمتر علائم کووید-19 را نشان می‌دهند؟

بر اساس تحقیق مشاهده‌ای جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه ووهان چین انجام شده است، افراد مبتلابه کووید-19 که علائم این بیماری را نشان نمی‌دهند، معمولا جوان‌تر و از میان زنان هستند. این افراد همچنین واردآمدن آسیب‌های کمتری را به سیستم ایمنی خود تجربه می‌کنند.

پژوهش مشاهده‌ای، نوعی پژوهش است که در آن ارتباط بین دو یا چند عامل، به‌طور تایید شده مشاهده می‌شود (مثلا ارتباط بین نوشابه‌های رژیمی با چاقی). این نوع پژوهش، رابطه علت و معلولی را نشان نمی‌دهد، یعنی صرفاً به مشاهده و متصل بودن عوامل به هم اشاره دارد و نمی‌تواند ثابت کند که یک عامل، دلیل وجودی عامل دیگر است.

کووید-19، بیماری مهلکی است که چند ماه پیش از شهر ووهان واقع در استان هوبئی چین آغاز شد و از آن زمان تاکنون گسترش عجیبی در تمام نقاط جهان پیدا کرده و اکثر کشورها را درگیر کرده است. سازمان سلامت جهانی نیز رسما این بیماری را به‌عنوان پاندمی یا فراگیری جهانی اعلام کرده است.

این بیماری تاکنون بیش از 5 میلیون و هفتصد نفر را آلوده کرده است که از میان این افراد، نزدیک به 350 هزار نفر، جان خود را از دست داده‌اند.

در تحقیق مورد اشاره فوق، 78 بیمار مبتلابه کووید-19 مشارکت داشته‌اند که نزدیک به نیمی از آن‌ها، بدون علامت بودند.

یافته‌های این مطالعه ثابت نمود که افراد بدون علامت که بیشتر، زنان و سنین پایین را شامل می‌شوند نیز باعث پراکنده شدن ویروس کرونا می‌شوند، هرچند این اتفاق را در دوره زمانی کوتاه‌تری رقم می‌زنند.

ضمناً بر اساس این نتایج، در افراد بدون علامت، کمتر از سلول‌های ایمنی کلیدی استفاده می‌گردد و به همین علت، آسیب‌های وارده به سیستم ایمنی آن‌ها، ملایم‌تر است.

این یافته‌های علمی پژوهشی در نشریه معتبر JAMA متعلق به انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده‌اند. این نشریه از سال 1883 میلادی تاکنون در حال انتشار مقالات علمی تحقیقاتی در حوزه پزشکی است.

نویسنده: محمدرضا دلفیه

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا