بلوط میوه سلامتی

در قرن بیست و یکم که قرن بازگشت به طبیعت و استفاده از گیاهان در درمان نام گرفته است ، ما شاهد گسترش روز افزون تحقیقات در زمینه­ گیاهان دارویی بوده و مشاهده می کنیم که روز به روز عرضه ی داروهای جدید گیاهی ابعاد گسترده تری می یابد. باکتری ها رایج ترین عواملی  هستند که موجب بیماری در انسان می شوند که برای کنترل آن ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.

در سال های اخیر تعدادی از آنتی بیوتیک ها، سودمندی خود را به دلیل توسعه و رشد سویه های مقاوم که اغلب به خاطر بیان ژن های مقاومت است از دست داده اند. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی پوست میوه بلوط ایرانی روی تعدادی از باکتری ها صورت گرفته است.

به طور کلی اهمیت درمانی درختان بلوط بیشتر مربوط به تاننی است که در اعضای مختلف آن ها از جمله میوه ها فراهم می شود. تانن یک نام کلی برای گروهی از مواد است که جزء یکی از کلاس های مهم متابولیت های ثانویه در گیاهان محسوب می شوند.

در مطالعات انجام شده بر روی قسمت های مختلف شامل: پوست تنه، پوست میوه و برگ و میوه، مشخص شد که اثر ضد میکروبی پوست تنه، پوست میوه و برگ مشابه یکدیگراست وبیشترین تاثیر مربوط به میوه بلوط می باشد به عبارت دیگر میوه بلوط بیشترین خاصیت ضد میکروبی را داراست.

این فعالیت ضد باکتریایی به خاطر وجود تانن­های موجود در بلوط می باشد(که این امر را می توان به مقدار بیشتر ماده­ی مؤثر گیاه در این قسمت نسبت داد). اختلاف در خاصیت ضد میکروبی قسمت های مختلف گیاه نیز می تواند به دلیل وجود مقادیر متفاوت این ترکیب در آن ها باشد. تانن ها اثرات بازدارندگی عمومی بر روی پروتیئن ها مانتد آنزیم ها و گیرنده ها دارند و به همین دلیل اثرات میکروب کشی ویروس کش، کرم کش،  ضد التهابی و بند آورنده خون دارند.

منبع: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا