شهر باستانی نینوا بازسازی می‌شود

 هنرمندان دنیای دیجیتال و توسعه‌دهندگان بازی‌های رایانه‌ای در شهر موصل عراق، در حال بازسازی میراث فرهنگی این کشور و زنده کردن خشت به خشت شهر باستانی نینوا در دنیای دیجیتال هستند. شهر نینوا پایتخت آشوری‌های باستان در هزاره نخست پیش از میلاد بود که مردم آن به خونریزی و جنگاوری مشهور بودند.

این شهر سرانجام در سال 631 پیش از میلاد توسط مادها و بابلی‌ها با خاک یکسان شده و به تاریخ پیوست. امروزه و با گذشت نزدیک به 3 هزار سال از دوران شکوه این شهر، همکاری باستان شناسان و متخصصان فناوری واقعیت مجازی به شما امکان دیدن دوباره آن را می‌دهد.

کاربران به کمک یک دوربین واقعیت مجازی و از طریق این برنامه می‌توانند از روی دروازه نرگال (Nergal) که 2 هزار و 700 سال پیش‌ساخته شده حرکت کرده و در بخش ورودی آن، مجسمه دو گاو بالدار را مشاهده کنند. درواقع بر اساس این پروژه، شما می‌توانید به کمک یک هدست واقعیت مجازی، وارد دنیای بین‌النهرین باستان شده و شگفتی‌های عراق باستان و شهر نینوا را ببیند.

درواقع بر اساس این پروژه، شما می‌توانید به کمک یک هدست واقعیت مجازی، وارد دنیای بین‌النهرین باستان شده و شگفتی‌های عراق باستان و شهر نینوا را ببیند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده در این رابطه، کاربران به کمک یک دوربین واقعیت مجازی و از طریق این برنامه می‌توانند از روی دروازه نرگال (Nergal) که 2 هزار و 700 سال پیش‌ساخته شده حرکت کرده و در بخش ورودی آن، مجسمه دو گاو بالدار را مشاهده کنند.

معاصر نصیر، از مدیران ارشد این تیم تحقیقاتی و مسئول هماهنگ‌کننده پروژه بازسازی دیجیتال شهر نینوا در این رابطه می‌گوید: «از زمانی که ما آزمایشگاه واقعیت مجازی را فعال كردیم، تلاش ما بر این مهم استوار بود که بر محوطه‌های باستان‌شناسی موصل متمركز شویم.

این پروژه، فرصتی ایده آل برای مردم است تا سایت‌های باستان‌شناسی را که هنوز هم وجود دارند و همچنین مکان‌هایی که اخیراً توسط نیروهای داعش و در طول تصرف موصل توسط این گروه نابودشده‌اند، کشف و مشاهده کنند.»

نینوا پایتخت آشور در بین‌النهرین باستان بوده و امروزه بقایای این شهر باستانی در حوالی موصل، در شمال کشور عراق واقع‌شده است.

طراحان این پروژه همچنین قصد دارند تا بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده باستان‌شناسی، یک بازی همه‌جانبه و کامل ایجاد کنند که در آن بازیکنان مراحل و معماهایی را برای کشف مکان‌های میراث نینوا حل می‌کنند.

بسما غیث (Basma Qais) هنرمند همکار در این پروژه در رابطه با موضوع فوق گفت: ما امیدواریم که بتوانیم توجه گردشگران را به منطقه‌ای که اخیراً از درگیری‌های کشنده و مرگباری نجات‌یافته، جلب کنیم. پیش از هر کاری، ما می‌خواهیم هویت ملی افرادی كه در موصل زندگی می‌کنند را دوباره تعریف کرده، جهانگردی را توسعه دهیم و همچنین مردم جهان را به تجدیدنظر در برداشت خود از موصل ترغیب کنیم. در این رابطه، کسانی که موصل را نمی‌شناسند و تنها نام آن را در اخبار شنیده‌اند، بیشتر مدنظر ما قرار دارند.

برای ساختن مدل‌های سه‌بعدی شهر باستانی نینوا، تیم آزمایشگاه رسانه QAF، داده‌هایی را از سایت‌های باستان‌شناسی و شواهدی که امروز وجود دارند جمع‌آوری کرده و همچنین از اطلاعات بایگانی‌شده تاریخی نیز برای بازسازی مکان‌های آسیب‌دیده طی قرن‌های گذشته یا تخریب‌های عمدی که اخیراً توسط دولت داعش به وجود آمده، استفاده کردند.

با وقوع بحران ویروس کرونا و رونق صنعت سرگرمی آنلاین، بازار بازی‌های واقعیت مجازی در حال گسترش است. نصیر در این رابطه گفت: با کمک فناوری واقعیت مجازی، افراد قرنطینه شده از تجربه سفر حداقل به‌صورت عملی لذت می‌برند، درحالی‌که دانشجویان و محققان به داده‌های پروژه به‌صورت آنلاین دسترسی خواهند داشت.

مترجم: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا