روزجهانی گرافیک

  • روزجهانی گرافیک

روز جهانی طراحی (World Design Day, WDD) هر ساله در تاریخ بیست و هفتم آوریل برای طراحان گرافیک یک روز ویژه و گرامی است. این روز یک فرصت برای شناساندن ارزش‌های طراحی و تاثیرگذاری آن برای ایجاد تغییر در جهان و همینطور گرامی داشت. تولد انجمن بین المللی طراحی ico-D است.  هدف WDD، به چالش کشیدن طراحان برای انعکاس عمیق رفاه مردم در محیط خودشان و یافتن راه حل‌های ابتکاری برای نیازهای خود با استفاده از طراحی به عنوان وسیله‌ای برای تنوع بخشیدن، از میان برداشتن مرزها و بهبود کیفیت زندگی است. مشارکت کنندگان در سراسر جهان در روز ۲۷ آوریل هر سال با یادآوری سالگرد تأسیس ico-D در ۲۷ آوریل ۱۹۶۳، دعوت به گردهمایی، خلاقیت و گذراندن لحظاتی ویژه طراحی با سازمان‌دهی رویدادها و ابتکارات جمعی می‌شوند.

  • روز جهانی دامپزشکی

آخرین شنبه ماه آوریل از طرف سازمان جهانی‌ دامپزشکی “روز جهانی‌ دامپزشکی” اعلام شد که امسال مصادف با 27آوریل است.شعار روز جهانی دامپزشکی در سال ۲۰۱۹ «ارزش و جایگاه واکسیناسیون» است.

  • روز جهانی بازی های رومیزی

از سال ۲۰۱۳، هر ساله در ماه آوریل، روزی به عنوان روز جهانی بازی‌های رومیزی یا International Tabletop Day برای بزرگداشت این سرگرمی برگزار می‌شود. در این روز مراکزی در کشورهای مختلف، بازی‌های رومیزی را به رایگان برای بازی در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند. به طور معمول این مراکز را کافه‌ها، خانه‌های فرهنگ، موسسات آموزشی و کتابخانه‌ها تشکیل می‌دهند. ۶۶ کشور در نخستین سال برگزاری این رویداد مشارکت داشتند که در سال دوم این آمار به ۸۰ کشور از هفت قاره رسید. استقبال از این رویداد در سال ۲۰۱۵ تعداد مراکز بازی را به ۷ هزار نقطه در سراسر دنیا رساند.

  •     تولد سیمین دانشور

سیمین دانشور  متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیرازبود. وی نویسنده و مترجم ایرانی و همسر جلال آل‌احمد بود و در اکثر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی همسرش حضور و همکاری داشت. وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت.مهم‌ترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده‌است.سووشون از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران به‌شمار می‌رود.دانشور همچنین عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.وی ۱۸ اسفند سال ۱۳۹۰ خورشیدی در تهران درگذشت.

  •     درگذشت سنايي غزنوي

ابوالمجد مجدود بن آدم سنايى غزنوي، موصوف به حكيم، از بزرگان، حكما و شعراي ايران، در اواسط قرن پنجم هجري در طوس به دنيا آمد. او آن هنگام كه به شاعري روي آورد، مداح و شاعر سلطان ابراهيم غزنوي بود و پس از حادثه ‏اي از اين كار توبه كرد و به عرفان روي آوَرد. اشعار سنايى براخلاق، مواعظ، حقايق توحيد، عرفان، حكمت و نكات لطيف بسياري تكيه دارد و آدمي را به تزكيه‏ دروني و توجه به شناخت خود و بازگشت به اللَّه سوق مي‏دهد. سنايى، كلام خود را به اشاراتِ مختلف از احاديث و آيات و قصص و تمثيلات و استدلالات عقلي و نتيجه‏ گيري از آنها براي اثباتِ مقاصد خود و نيز اصطلاحاتِ فراواني علمي آراسته است و به همين سبب، بسياري از ابيات او، دشوار و محتاجِ شرح و تفسير شده‏اند. آثار فراواني از سنايي به جا مانده است كه: حديقةُ الحقيقه و شريعةُ الطَّريقه، زادُالسالِكين، سيرُالعباد الي المعاد و كارنامه‏ي بلخ از آن جمله‏اند. وفات وي را سال 555 ق نيز گفته ‏اند.

  • درگذشت عباس حری

عباس حری متولد 15 اسفند 1315 در مشهد بود. او در سال 1352 از دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس رشته کتابداری و در سال 1360 (1981) از دانشگاه کیس وسترن ریزرو آمریکا در مقطع دکترای کتابداری فارغ‌التحصیل شد. عباس حری، استاد کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی، از بنیان‌گذاران دوره‌ دکترای این رشته و از فعالان چند بنیاد فرهنگی در ایران بود. انتشار بیش از 150 مقاله و 14 کتاب تألیفی یا ترجمه‌، سردبیری چند مجله‌ تخصصی و اطلاع‌رسانی، سرویراستاری دایرةالمعارف کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی، ترجمه‌ بیش از 170 مقاله برای دانش‌نامه‌ جهان اسلام و همکاری در آماده‌سازی فرهنگ‌نامه‌ کودک و نوجوان، از مهم‌ترین فعالیت‌های علمی و فرهنگی اوست.

  • درگذشت ويليام جونز

ويليام جونز مستشرق معروف انگليسی در 20 سپتامبر 1746 در لندن به دنيا آمد.  ويليام جونز در سال 1784، با همراهي چند تن از خاورشناسان انگليسی، انجمن آسيايى بنگاله را تأسيس كرد. اين انجمن به عنوان يكي از بزرگ‏ترين انجمن ‏های علمی و ادبی جهان، دارای هزاران كتاب چاپي و خطي فارسی، عربی، هندی، سانسكريت و انگليسی بود كه در سال‏ های بعد نيز به جمع آوری و نگاهداری نسخه‏ های بسيار عالی و نفيس و ممتاز پرداخت.

جونز به عنوان يكی از مشاهير خاورشناس، هندشناس، ايران‏شناس، زبان‏شناس، زبان دان، نويسنده، اديب، حقوق‏دان و يكي از نوابغ علم و ادب به شمار می رفت و شاعری  خوش ذوق بود و در منظومه‏ سرايی به زبان فرانسوی و انگليسی استعداد فراوانی از خود نشان داد. ويليام جونز سرانجام در 27 آوريل 1794 در 48 سالگی درگذشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا