تصویر خارق‌العاده ۲ سحابی منتشر شد

تلسکوپ فضایی هابل در تاریخ ۲۴ آوریل سال ۱۹۹۰ میلادی توسط شاتل دیسکاوری به فضا پرتاب شد و در تاریخ ۲۵ آوریل در مدار استقرار یافت.

 نام این تلسکوپ از نام کیهان‌شناسی به نام "ادوین هابل" گرفته شد. اگرچه هابل اولین تلسکوپ فضایی نبود ولی یکی از بزرگترین و پرکاربردترین‌ها به‌ شمار می‌آید. 

حال به مناسبت تولد ۳۰ سالگی این تلسکوپ، تصویر یک سحابی توسط هابل ثبت و منتشر شده که منطقه‌ای بزرگ از ستاره‌ها را نشان می‌دهد.

این تصویر دو سحابی "ان‌جی‌سی‌۲۰۱۴"( NGC ۲۰۱۴ ) و "ان جی‌سی۲۰۲۰"( NGC ۲۰۲۰) را کنار هم نشان می‌دهد.

هر دو این سحابی‌ها حدود ۱۶۳ هزار سال نوری از زمین فاصله دارند.

این سحابی‌ها به عنوان بخشی از کهکشان راه شیری هستند. گرچه که سحابی‌های "ان‌جی‌سی۲۰۱۴" و "ان‌جی سی۲۰۲۰" در تصویر هابل از یکدیگر جدا هستند، ولی در حقیقت بخشی از یک مجموعه غول‌ پیکر تشکیل ستاره هستند.

هابل که حاصل همکاری مشترک "ناسا" و "آژانس فضایی اروپا" است، طی ۳۰ سال فعالیت ارزشمند خود ۱.۴ میلیون رصد انجام داده و به تولید ۱۷ هزار مقاله تحقیقاتی کمک کرده است.

آژانس فضایی اروپا به مناسبت تولد این تلسکوپ نوشت: هابل یکی از پرکاربردترین تلسکوپ‌های تاریخ است و بایگانی اطلاعات غنی آن برای نسل بعدی تحقیقات نجومی هم مفید خواهد بود.

تصاویری که توسط هابل ثبت می‌شود، دانشمندان را با چالش‌های جدید و شگفت‌آور رو به رو می‌کند.

طی این سه دهه فعالیت، هابل به دانشمندان کمک کرد با سنجش میزان درخشش ستارگان متغیر، سن کیهان را تا حدود ۱۳.۷ میلیارد سال تعیین کنند.

قرار است سال دیگر تلسکوپ هابل با تلسکوپ "جیمز وب‌"( James Webb) جایگزین شود.

جیمز وب هم حاصل همکاری مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا است.

ابعاد این تلسکوپ بزرگتر از هابل است و دارای آینه‌ای عظیم خواهد بود که بر قدرت رصدگری آن می‌افزاید و به علاوه نسبت به هابل دورتر از زمین مستقر خواهد شد. بودجه ۸.۸ میلیارد دلاری تلسکوپ فضایی جیمز وب آن را به یکی از بزرگترین و پرهزینه‌ترین پروژه‌های تاریخ ناسا مبدل ساخته است.

بنابر برنامه‌ریزی‌ها، تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) قرار است در ماه مارس سال ۲۰۲۱ پرتاب شود که اگر پرتاب آن با موفقیت انجام شود، به بزرگترین تلسکوپ فضایی تاریخ تبدیل خواهد شد. آینه اصلی جیمز وب که عنصر بصری این تلسکوپ است، از ۱۸ قسمت آینه شش ضلعی تشکیل شده که آینه‌ای با قطر ۶٫۵ متر را تشکیل می‌دهند. این آینه بسیار بزرگتر از آینه هابل با قطر ۲٫۴ متر است.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا