تولید پایه کشت بافتی پسته و گلابی در ایران

رقیه سلطانی، مجری طرح، تمرکز تحقیقاتی این شرکت دانش‌بنیان را تولید انواع گیاهان به روش کشت بافت ذکر کرد و گفت: به کشت اندام، بافت، سلول، پرتوپلاست، جنین و بذر در محیط درون شیشه‌ای کشت بافت گفته می‌شود. اکنون بسیاری از گیاهان در دنیا با این روش تولید می‌شوند و آن را به بخش مهمی از کشاورزی مدرن تبدیل کرده است. به گونه‌ای که در ۷۰ درصد آزمایشگاه‌های تجاری هدف اصلی ازدیاد سریع گیاهان است که این موضوع مهم را مد نظر قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه در این روش تلاش داریم محصولاتی عاری از ویروس تولید کنیم، اظهار کرد: این مطالعات موجب شد که بتوانیم برچسب "عاری از ویروس" برای پایه‌های کشت بافتی دریافت کنیم. 

سلطانی درباره توجیه اقتصادی درختان پیوند شده بر روی پایه‌های رویشی، گفت: کوتاه کردن دوره نهالی و زود بازدهی، امکان احداث باغات متراکم، ایجاد یکنواختی در درختان باغ، مقاومت به خشکی، شوری، آفات و بیماری‌ها و کیفیت بالای محصولات تولیدی برخی از مزایای تولید گیاهان به روش کشت بافت است. 

وی همچنین واردات پایه‌های مادری سالم و تکثیر ارقام مقاوم و تجاری، واردات انواع مواد شیمیایی مورد نیاز آزمایشگاه‌های کشت بافتی و تامین نیاز کشور و صادرات پایه و نهال گواهی شده به کشورهای همسایه را از برنامه‌های آتی این شرکت دانش‌بنیان دانست.

این محقق ادامه داد: پایه‌های کشت بافتی گلابی، پایه‌های جدید کشت بافتی پسته، انواع بری‌ها، زیتون، گیاهان دارویی و استویا از جمله محصولات تولیدی این شرکت فناور است.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا