روز دندانپزشکی

  • روز دندانپزشکی

به منظور گسترش و پيشرفت خدمات درماني و بهداشتي دهان و دندان در مناطق محروم كشور و روستاها، مجلس شوراي اسلامي در 23 فروردين 1360، قانون تربيت بهداشت‏كاران دهان و دندان را تصويب كرد.

در اين قانون، مجلس، وزارت بهداشت و درمان را موظف نمود كه داوطلباني را براي تربيت در اين دوره، جذب كند و پس از دادن آموزش‏هاي لازم، با مدرك فوق ديپلم، آنان را در مناطق محروم به خدمت گمارَد تا از اين طريق، ضمن ارائه خدمات اوليه، از شيوع بيماري‏هاي دهان و دندان جلوگيري کرده و اصل پيشگيري را مورد نظر قرار دهند. از آن پس و به پيشنهاد جامعه اسلامي دندان پزشكان، روز 23 فروردين به عنوان روز دندانپزشكي نامگذاري گرديد.

  • اختراع ماشين توليد سرماي مصنوعي فرانسه

در يازدهم آوريل 1859م دستگاه توليد سرماي مصنوعي توسط يك صنعت‏گر و شيمي‏دان فرانسوي به نام فرديناند كاره اختراع شد. سرماي اين دستگاه توسط گاز آمونياك تأمين مي ‏شد. اختراع كاره گام مهمي براي حفظ مواد غذايي و دارويي از فساد و تلف شدن به ويژه در مناطق گرمسير بود. اين دستگاه پس از تكميل به صورت يخچال‏ ها و سردخانه‏ هاي ثابت و متحرك كنوني درآمد.

  • درگذشت محسن صبا

محسن صبا استاد و نويسنده معاصر ايراني، پس از طي دوران تحصيلات مقدماتي در مدرسه دارالفنون، راهي فرانسه شد. او پس از اخذ درجه دكتراي حقوق به ايران بازگشت و به تدريس پرداخت. دكتر محسن صبا، مؤسس گروه ملي كتابشناسي ايران و همچنين كميته بايگاني ملي وابسته به يونسكو بود. از مهمترين آثار و كتب تأليفي او مي‏توان به كتاب‏شناسي گل‏هاي حافظ، ترجمه سفرنامه‏هاي مختلف و اصول فن كتابداري، اشاره كرد.

  • درگذشت لوتر بوربنگ

لوتر بوربنگ طبيعي‏دان امريكايى، در ۱۸ فوريه ۱۸۴۹م به‌دنيا آمد. وي تحصيلات رسمي را تا سن ۱۹ سالگي به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخي آثار درباره جانوران و گياهان، به تحقيق درباره گياهان پرداخت. بوربنگ پس از چندي، راهي كاليفرنيا گرديد و پنجاه سال بقيه عمرش را به آزمايش درباره گياهان گذراند. بوربنگ قصد نفي يا اثبات مسائل علمي را نداشت، اما تجارب روزافزون او باعث گرديد كه از گياهان سودمند، انواع سودمندتري به‌دست آيد.
بر اين اساس، بوربنگ به تكثير صدها نوع گياه پرداخت و در اين راه به شهرت فراواني رسيد. او در ميوه ‏ها نيز انواع نوظهوري توليد كرد. بوربنگ چهل سال تمام درباره گوجه فرنگي، زردآلو و تمشك مطالعه كرد و اقسام مختلفي از آن‏ها را به‌وجود آورد.
بوربنگ در سال‏هاي پاياني عمر خود درباره نظريه تكامل، سخنراني‏هايى در برخي دانشگاه‏ها ايراد كرد و كتاب ‏هايي به چاپ رساند كه "شيوه كار و اكتشافات لوتر بوربنگ" و "چگونگي پرورش گياهان براي استفاده بيش‌تر" از آن جمله‏اند. لوتر بوربنگ سرانجام پس از سال‏ها تحقيق و تجربه و رده‏بندي گياهان مختلف، در یازده اوریل سال ۱۹۲۶ ميلادي در سن هفتاد و هفت سالگي درگذشت.
No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا