کشاورزان هشدارها را جدی بگیرند

 علی رخ افروز امروز در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به پیش بینی اداره کل هواشناسی استان نسبت به شرایط جوی وکاهش محسوس دما تا صفر درجه سانتیگراد در روزهای هیجدهم تا بیست و یکم فروردین ماه در آذربایجان شرقی، اظهار داشت: سرمازدگی از عوامل خسارت‌زا در محصولات کشاورزی و باغات به شمار می‌آید که باید با روش‌های پیشگیرانه آن را به حداقل کاهش دهیم.

وی افزود: در مناطق سردسیر خسارت عموماً به شکوفه درختان وارد می شود شکوفه‌های آسیب دیده ظاهری قهوه‌ای تا سیاه پیدا می‌کنند و ظرف چند روز می‌ریزند، در این صورت درخت فاقد میوه در آن سال خواهد شد.

رخ افروز با اشاره به روش های مقابله با سرمازدگی محصولات کشاورزی و باغات قبل از فرارسیدن یخبندان، ادامه داد: از مهم ترین روش های مقابله با سرمازدگی انتخاب مکان مناسب کاشت گیاه می باشد انتخاب مکان مناسب به عواملی مانند شکل زمین، شیب، بافت خاک، جهت باد و … بستگی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: استفاده از ارقامی که در مرحله گل دهی تحمل بیشتری نسبت به سرما دارند یک اقدام بسیار مهم می باشد، همچنین برخی ارقام دیرتر به گل می‌روند و سرمای بهاره را پشت سر می‌گذارند.

 رخ افروز با اشاره به لزوم راه اندازی دستگاه‌های ضد تگرگ در مناطقی که احتمال بارش تگرگ در آنها وجود دارد، ادامه داد: استفاده از کود ازته در مناطق سردسیر در پاییز توصیه نمی شود، از طرف دیگر مصرف کود پتاسه و کودهای حیوانی باعث ایجاد گرما و کاهش خطر سرمازدگی می‌شوند.

وی گفت: احداث بادشکن و موانع فیزیکی مانند دیوار از ورود هوای سرد به باغ جلوگیری می‌کند. استفاده از وسایلی مانند بخاری جهت گرم کردن موقت محیط سودمند می باشد در مکان های پست و بلند بخاری‌هایی در پستی‌ها می‌گذارند تا حرارت به سمت بالا حرکت کند و محیط را گرم کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان افزود: آبیاری بارانی گیاهان (مه پاشی) از روش های حفاظت گیاهان از سرما و یخبندان است،  غرقاب کردن نیز از روشهای قدیمی مقابل با سرمازدگی باغات می‌باشد آب آبیاری درجه حرارت بالاتری از باغ دارد و بدین صورت از کاهش درجه حرارت سطح زمین جلوگیری می کند.

رخ افروز تاکید کرد: با استفاده از مه پاش و ایجاد مه در محیط، می‌توان از کاهش دمای محیط جلوگیری کرد. 

منبع:فارس

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا