اتحاد ابررایانه‌های جهان برای شکست کرونا

برای شکست کرونا سوپر کامپیوتر سامیت در لابراتوار ملی Oak Ridge سوپر کامپیوتر سامیت در لابراتوار ملی Oak Ridgeآمریکا ۱۶ ابررایانه در سراسر جهان را برای کمک به ساخت دارو و واکسن ویروس کرونا در اختیار محققان قرار داده است.

هدف این اقدام عرضه پردازش سریع داده‌های وسیع و شبیه‌ سازی پیچیده رفتار مولکول‌ها از این طریق است تا در نهایت به تلاش‌های مختلف برای مبارزه با این ویروس کمک کند.

این دستگاه‌ها شامل سامیت Summit قدرتمندترین سوپرکامپیوتر جهان می‌شود و حالا دفتر سیاست‌های علوم و تکنولوژی کاخ سفید به کنسرسیوم محاسبات   COVID-19 این اختیار را داده تا از منابع این ابررایانه‌ها برای کمک به تحقیقات درباره این ویروس استفاده شود.

اعضای این کنسرسیوم شامل دپارتمان لابراتوارهای ملی انرژی مانند Lawrence Livermore ، Sandia و Oak Ridge است که Summit در آن قرار دارد.

این کنسرسیوم همچنین شامل  MIT و انستیتو پلی تکنیک Rensselaer ، ناسا و بنیاد ملی علوم است.

گوگل کلاد، آمازون وب سرویس و مایکروسافت هم بخشی از این کنسرسیوم هستند و سرویس های کلاد خود را برای شتاب بخشیدن به تحقیقات در این زمینه در اختیار آن قرار داده‌اند.

محققان دانشگاهی، دولتی و کسب و کارها می‌توانند از طریق این فرم درخواست خود را برای استفاده از امکانات کنسرسیوم ارایه دهند. درخواست‌ها توسط مجموعه ‌ای از متخصصان اعم از کامپیوتر و بیولوژی و … مورد بررسی قرار گرفته و برای حمایت انتخاب می‌شوند.

همچنین آی بی ام که تولید کننده سوپرکامپیوتر است در این کنسرسیوم حضور دارند و نقش هماهنگی را برعهده گرفته است.

مجموعه پردازش ۱۶ ابررایانه موجود در این طرح برابر با ۳۳۰ پتافلاپز است که به این معنی است این دستگاه‌ها پتانسیل اجرای ۳۳۰ میلیون تریلیون محاسبه را در یک ثانیه را دارا هستند. تنها ابررایانه سامیت Summit به تنهایی قادر به پردازش ۲۰۰ پتافلاپز است.

دلایل زیادی وجود دارند که ابررایانه‌ها می‌توانند ابزارهای مهمی در نبرد علیه COVID-19 به کار گرفته شوند.  Dario Gil مدیر تحقیقات IBM در یک وبلاگ می‌گوید که به همراه تیمی از Oak Ridge و دانشگاه تنسی همکاری برای استفاده از ابررایانه سامیت Summit را آغاز کرده‌اند. پردازشهای انجام شده توسط آنان تاکنون شبیه‌سازی‌های ارزشمندی در مورد چگونگی آلودگی یک سلول توسط ویروس کرونا را انجام داده است.

محاسبه کامپیوتری حالا یک روش مبارزه با پاندمی ویروس کروناست و برای محققانی که به دنبال کشف درک عملکرد این ویروس هستند بسیار ابزار ارزشمندی است. بسیاری از شرکت های تکنولوژی بخش قابل توجهی از منابع خود را برای مبارزه با این بیماری اختصاص داده‌اند.

آی بی ام یک چالش برنامه‌نویسی با تمرکز بر COVID-19 راه‌اندازی کرده و آمازون هم گفته که ۲۰ میلیون دلار برای کمک به سرعت بخشیدن به تست‌های این ویروس سرمایه‌گذاری می‌کند.

گوگل در راستای تلاش‌های خود برای مبارزه با کرونا و جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر این ویروس در جهان، اخیرا از یک ‌هاب جستجوی جدید طراحی کرده که با کمک آن، کاربران می‌توانند بسیار سریع و راحت به اطلاعات درست و موثق در خصوص ویروس کووید-19 دسترسی داشته باشند.

منبع:آی تی ایران

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا