علوم انسانی و هنر
-
تی رکس اولین دایناسور با بازوهای کوچک نبود
نتایج پژوهش های جدید نشان می دهد که تی رکس تنها و اولین دایناسوری نبود که اندام فوقانی کوتاهی داشت.
ادامه مطلب » -
این نوع هوش از آی کیو مهم تر است
وقتی صحبت از هوش می شود، بیشتر افراد به آی کیو توجه می کنند در حالی که هوش هیجانی یا EQ نیز دارای اهمیت زیادی است. به باور پژوهشگران، هوش هیجانی با موفقیت در بسیاری از زمینه های زندگی مرتبط است.
ادامه مطلب » -
برآنیم اگر مصوبه ای پیوست فرهنگی ندارد، اجرایی نشود
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور سیاستگذاری های کلان و توسعه فعالیت های فناورانه فرهنگی و هنری گفت: در شرایط کنونی باید هر امری در جامعه یک پیوست فرهنگی داشته باشد.
ادامه مطلب »
-
پانداها تا شش میلیون سال پیش در اروپا زندگی می کردند
مطالعات جدید دیرینه شناسان روی دندان های کشف شده در بلغارستان در دهه ۱۹۷۰ میلادی تایید می کند که پاندا های باستانی زمانی در اروپا زندگی می کرده است.
ادامه مطلب » -
کشف معبدی با قدمت ۴ هزار ۵۰۰ سال قدمت در مصر
باستان شناسان در کاوش های اخیر خود موفق شدند معبدی با قدمت ۴ هزار ۵۰۰ سال قدمت در مصر کشف کنند که گفته می شود معبد خورشید نامیده می شود.
ادامه مطلب » -
ساختار مغزی انسان مدرن و نئاندرتال ها متفاوت است
پژوهشگران دانشگاه های درسدن و لایپزیگ دریافتند که تقسیم سلول های بنیادی در مغز در حال رشد انسان های امروزی در مقایسه با نئاندرتال ها، زمان بیشتری طول می کشد و هنگام توزیع کروموزوم های خود در سلول های فرزندان دختر، خطاهای کمتری انجام می دهند.
ادامه مطلب » -
کشف معمای ۷۴ ساله مرگ مشکوک در استرالیا
کارشناسان پزشکی قانونی با شناسایی جسدی که مدت ها پیش در ساحل سامرتون استرالیا پیدا شده بود، به روشن شدن یک معمای تقریباً ۷۵ ساله کمک کردند. این جسدکه منجر به دهه ها گمانه زنی در مورد این شده بود که این مرد کیست و چرا مرده است.
ادامه مطلب » -
انسان از چه زمانی شیر مصرف می کند؟
نتایج تحقیقات جدید باستان شناسان نشان می دهد انسان های باستانی مدت ها قبل از اینکه بتوانند شیر را هضم کنند از این ماده استفاده می کردند.
ادامه مطلب » -
ویروس تبخال حداقل ۵ هزار سال قدمت دارد
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که قدمت ویروس تبخال به ۵ هزار سال قبل باز می گردد. به گفته محققان، در این دوران است که مردان و زنان عصر برنز شروع به داشتن روابط جنسی شبیه به انسان های امروزی کردند.
ادامه مطلب »
-
رسوایی در مرمت و فلاکت در پاس داشتن میراث یک ملت
طی روزهای گذشته حواشی زیادی در مورد مرمت اشتباه مسجد جامع عباسی وجود داشت. دکتر حکمت الله ملاصالحی استاد پیش کسوت باستان شناسی دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای سیناپرس به بررسی ابعاد دیگری از این موضوع می پردازد.
ادامه مطلب »