فنی - مهندسی
-
کاهش مساحت صفحات فضایی خورشیدی با اریگامی
صفحات خورشیدی برای تبدیل انرژی خورشیدی به برق در ماموریت های فضایی استفاده می شود. با این حال، یکی از اصلی ترین مشکلات پیش روی ارسال این صفحات به فضا، جا گیر بودن آنها است.
ادامه مطلب » -
سریع ترین دوربین جهان با توانایی ثبت چهار هزار میلیارد فریم در ثانیه
دانشمندان دو دانشگاه ژاپن توانستند با همکاری یکدیگر سریع ترین دوربین جهان را طراحی کنند. این دوربین توانایی ثبت حدود 4.4 هزار میلیارد فریم در ثانیه با وضوح تصویر 450 در 450 پیکسل را دارد.
ادامه مطلب » -
اولویت های پژوهشی صنعت نساجی پرداختن به پژوهش های تقاضامحور است
رییس پژوهشکده مواد و فناوری های پیشرفته نساجی گفت: بیش از ۷۰ درصد پژوهش های دانشگاهی ما عرضه محور و کمتر از ۱۰ درصد آن تقاضامحور است.
ادامه مطلب » -
شرط توسعه انرژی های نو در ایران، معقول کردن قیمت انرژی است
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: چون انرژی های فسیلی به قیمت ارزان و فراوان در اختیار کشور است، به سراغ دیگر انرژی ها نرفته ایم و عیبی که این موضوع دارد این است که انرژی های فسیلی همیشگی نیست.
ادامه مطلب » -
ساخت ربات های فضایی با الگوبرداری از مورچه ها
در حال حاضر، آب، اکسیژن و نیز سوخت مورد نیاز فضانوردان از زمین به ایستگاه فضایی برده می شود. با این حال این شیوه برای تامین آب مورد نیاز برای سکونت طولانی مدت احتمالی بر روی ماه یا مریخ به هیچ وجه کارآمد نیست. شاید بهترین راه برای این کار، تامین این منابع بر روی خود این محیط های فضایی باشد.
ادامه مطلب » -
دفن پسماندهای هسته ای در عمق زمین بهترین راه مدیریت آنهاست
مدیر گروه مهندسی هسته ای دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: مهمترین اولویت های پژوهشی رشته مهندسی هسته ای کاربرد انرژی هسته ای در زمینه تولید انرژی الکتریکی، سلامت و بهداشت، کشاورزی و صنایع مختلف است. در این راستا طراحی و ساخت راکتورهای تحقیقاتی جهت تولید رادیوداروها و نیز گسترش کاربرد پرتوها در صنایع مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ادامه مطلب » -
گرافین، تحولی در ابزارهای پوشیدنی پایش سلامت
پژوهشگران ایرلندی با افزودن گرافین به کش پلاستیکی معمولی توانستند نوعی حسگر بسیار ارزان قیمت و در عین حال انعطاف پذیر بسازند که می تواند گستره کاربرد ابزارهای پوشیدنی پایش سلامت را به کلی دگرگون سازد.
ادامه مطلب » -
آینده اوریگامی RNA
سازه های مصنوعی DNA و RNA امروزه با تنوع زیادی در دستگاه های نانو استفاده می گردد.
ادامه مطلب » -
جذب انرژی خورشیدی بدون اختلال در دید
دانشمندان موفق به ساخت نوعی ماده شفاف و پلاستیک مانند شدند که می تواند انرژی خورشید را دریافت کند و در عین حال، مانع دید آنسوی جسم نیز نشود.
ادامه مطلب » -
فناوری جدید استتار با الگوبرداری از اختاپوس
اختاپوس ها و جوهرماهی ها از نوعی قابلیت طبیعی و شگفت انگیز برای استتار با محیط اطراف برخورداند. در این میان دانشمندان با الگوبرداری از این توانایی موفق به ساخت سیستمی مصنوعی برای استتار شدند.
ادامه مطلب »