احیای سه تالاب در حوضه دریاچه ارومیه

پرویز آراسته روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام به دنبال آبرسانی و لایروبی انهار سنتی و کشاورزی منتهی به تالاب ها انجام شده است. 

وی ادامه داد: تالاب های استان به دلیل بارندگی های کم در مرحله بحران زیست محیطی قرار گرفته بودند که این تالاب ها با مدیریت بهینه و بارندگی های مطلوب امسال از بحران نجات یافتند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: تالاب های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه یکی از بی بدیل ترین اکوسیستم های تالابی کشور هستند که اکنون با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه نقش بسیار مهمی می توانند در توازن اکوسیستم منطقه و حفظ تنوع زیستی ایفا کنند.

وی اظهار کرد: مشارکت های مردم محلی و تشکل های زیست محیطی فعال در منطقه و همراهی اعضای شوراهای اسلامی روستاهای حاشیه تالاب ها نقش موثری در احیای تالابها داشت.

آراسته گفت: در حوزه اکولوژیک پارک ملی دریاچه ارومیه پنج تالاب بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر وجود داشته و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در جهت حفظ و احیای این زیستگاههای آبی تلاش می کند. 

وی ادامه داد: با احیای این تالاب ها در زمان حاضر سه تالاب درگه سنگی، قوپی بابا علی و حسنلو از جمعیت قابل ملاحظه پرندگان بومی و مهاجر برخوردار هستند.

تالاب درگه سنگی 735هکتار، قوپی بابا علی 500 هکتار و حسنلو یک هزار و 400 هکتار مساحت دارند.

آذربایجان غربی دارای 30 تالاب فصلی و دایمی است.

تالاب های آذربایجان غربی در چهار عنوان شامل پارک ملی دریاچه ارومیه، تالاب های کنوانسیون رامسر، تالاب های محدوده شکار ممنوع و تالاب های عادی شناخته می شوند که پنج تالاب کنوانسیون رامسر، هشت تالاب محدوده شکار ممنوع و بقیه تالاب های معمولی هستند.

از 22 سایت کنوانسیون رامسر سه سایت شامل تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی باباعلی و تالابهای یادگارلو، درگه سنگی و شورگل در آذربایجان غربی قرار گرفته اند. 

سه تالاب یادگارلو، درگه سنگی و شورگل در شهرستان نقده یک سایت از کنوانسیون رامسر را به خود اختصاص داده اند. 

علاوه بر تالاب های بین المللی در مناطق شمالی و جنوبی استان تالاب های دیگری نیز وجود دارد که از شهرستان ماکو در شمال تا شهرستان میاندوآب در جنوب استان پراکنده اند که هر کدام از این تالاب ها به نوبه خود زیستگاه مهمی برای پرندگان و محیطی برای تلطیف آب و هوا و منبعی برای تغذیه سفره های زیر زمینی آب محسوب می شوند.

در قالب طرح احیای تالاب های استان امسال برنامه های مختلفی از جمله لایروبی انهار سنتی منتهی به تالابها، ایجاد دیواره های حفاظتی در حاشیه تالابها و گرفتن حق آبه زیست محیطی تالاب ها اجرا شد.

سال گذشته نیز اعتبار احیای تالاب های استان دو میلیارد ریال بود که نسبت به سال 92 بیش از دو برابر افزایش داشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا