اختلالات وزنی درکودکان زنگ خطری جدی

داده های برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه از سال 1392 با هدف رصد وضعیت تغذیه کودکان و بزرگسالان ایرانی توسط انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در کشور جمع آوری شده است.

 دکتر هدایت حسینی اظهار کرد: داده های برنامه ملی مراقبت انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور بیانگر ابتلا به درجات مختلف چاقی و اضافه وزن در بیش از 20 درصد کودکان کشور است.
وی افزود: این یافته ها هشدار جدی است که ما را برآن می دارد تا چاره ای برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و ترویج الگوی غذایی صحیح در راستای کاهش بار بیماری های غیر واگیر در کشور بیاندیشیم.
حسینی ادامه داد: اضافه وزن و چاقی تنها سبب ایجاد بیماری های غیر واگیر مانند بیماری های قلبی- عروقی، دیابت،‌ پرفشاری خون و انواع سرطان ها نیستند، بلکه می توانند علت مهمی برای افسردگی، کاهش ظرفیت کاری و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی افراد باشند.

** تغذیه ناسالم زمینه ساز بسیاری از بیماری های غیر واگیر است
وی ادامه داد: در کنار همه عوامل خطر بروز بیماری های غیرواگیر، تغذیه ناسالم نقش بسیار برجسته را ایفا می کند. تغذیه ناسالم زمینه ساز بسیاری از بیماری های غیرواگیر است.
حسینی افزود: بیماری های غیرواگیر روز به روز در سراسر جهان در حال افزایش هستند و هر روز شمار زیادی از مردم دنیا در اثر ابتلا به انواع مختلف بیماری های غیر واگیر سلامتی و جان خود را از دست داده یا مبتلا به عوارضی می شوند که به ناچار باید تمام زندگی خود را با عوارض ناشی از آن سپری کنند.
وی گفت: با ارتقاء آگاهی و دانش تغذیه افراد جامعه می توان به الگوی غذایی سالم و مبتنی برمبانی علمی و به تبع آن سلامت و کاهش بار بیماری های غیر واگیر در جامعه دست یافت.
حسینی افزود: در همین راستا و با توجه به ضرورت فرهنگ سازی برای بهبود الگوی غذایی و شناساندن سبد مطلوب غذایی در همه زیر گروه های سنی و جنسی،‌ همه ساله برنامه بسیج ملی تغذیه سالم با رویکرد ارتقا فرهنگ و دانش تغذیه ای و آشنایی مردم با سبد مطلوب غذایی برگزار می شود.
وی ادامه داد که در سال جاری نیز این بسیج با هدف پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم از 15 تا 30 دیماه در سراسر کشور برگزار می شود. امسال تمرکز بر پیشگیری و کنترل چاقی است. چاقی مشکلی که متاسفانه گریبانگیر افراد زیادی در سراسر دنیاست و جامعه ایرانی نیز از این امر مستثنی نیستند.
حسینی افزود: این مجموعه به عنوان مهمترین مرکز ملی غذا و تغذیه در کشور با رسالت شناسایی مشکلات تغذیه کشور و سیاستگذاری و برنامه ریزی برای رفع مشکلات تغذیه ای آحاد جامعه بر اساس شواهد علمی متقن در راستای طرح تحول نظام سلامت فعالیت ها و برنامه های ملی متعددی را برای توسعه سلامت ایرانیان در دست اجرا دارد.
وی، برنامه ملی بررسی مصرف مواد غذایی خانوار ایرانی بمنظور شناسایی الگوی غذایی و سبد غذایی مطلوب جامعه ایرانی، برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر در مواد غذایی صنعتی و صنفی با هدف شناسایی عوامل خطر تغذیه ای در مواد غذایی و برنامه ریزی برای به حداقل رسانیدن این عوامل خطر و برنامه ملی تعیین و به روز رسانی جدول ترکیبات مواد غذایی کشور با رویکرد شناسایی ترکیبات مغذی مواد غذایی جامعه ایرانی را از جمله برنامه های این مجموعه برشمرد.
حسینی افزود: برنامه ملی مطالعه رژیم غذایی با هدف بررسی و مطالعه دریافت عوامل خطر آلاینده و عوامل مغذی در رژیم غذایی احاد جامعه ایرانی، برنامه ملی تحلیل سیاست های غذا و تغذیه کشور برای مطالعه سیاست ها، قوانین و مقررات و پیشنهاد اصلاح در سیاست ها در راستای تامین غذای سالم و سبد غذایی مطلوب در کشور و برنامه ملی ترجمان دانش با هدف فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به خانواده ها با هدف بهبود الگوی غذایی سالم و پیامدهای تغذیه ناسالم از دیگر برنامه های این انستیتو است.
وی تاکید کرد که اصلاح الگوی تغذیه ای و ارتقاء سلامت غذا در جامعه مستلزم همکاری همه آحاد جامعه و دستگاه های مسئول است و بسیج عمومی را در این خصوص می طلبد که بی شک یک بازوی اصلی آن خود مردم هستند و برنامه بسیج ملی تغذیه سالم در سال جاری نیز با این هدف برگزار می شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا