سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران برگزار می شود

به گزارش سیناپرس، دکتر سید عباس شجاع الساداتی دبیر علمی سومین کنفرانس زیست‌شناسی سامانه‌های ایران روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر این که از سال 2000 به بعد ما وارد دوره جدیدی در حوزه زیست شناسی در دنیا شده ایم، افزود: این در حالی است که متاسفانه در خصوص زیست‌شناسی سامانه‌ها در ایران اقدامات مناسبی صورت نگرفته است.

وی افزود: البته در توسعه زیست‌شناسی مولکولی در طی چند دهه گذشته، موفقیت‌های خوبی به لحاظ تربیت نیروی انسانی متخصص، تولید علم، تولید محصول و تجاری‌سازی در کشور به دست آمده که به طور حتم پویایی بیشتر و نهادینه کردن این حوزه در گرو توجه و سرمایه گذاری ویژه است.
دکتر شجاع الساداتی با تاکید بر این که بیوتکنولوژی و اطلاعات مربوط به علوم زیستی امروزه بسیار پیشرفت کرده است، گفت: در واقع بعد از پروژه ژنوم انسانی، دنیا وارد حوزه های جدیدی از علم زیست شناسی شده است، به خصوص در کشورهای پیشرفته مراکز تحقیقاتی بسیار پیشرفته ای از جمله در حوزه پزشکی ایجاد شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: در همین راستا سومین کنفرانس زیست‌شناسی سامانه‌های ایران با محوریت و حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی ریاست‌جمهوری به منظور فراهم آوردن شرایط لازم برای ورود متخصصین و پژوهشگران کشور به این عرصه راهبردی، 8 و 9 اسفندماه سالجاری در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود.
دبیر علمی سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران، هدف از برگزاری این کنفرانس را جلب نظر مسئولان و متخصصان برای رونق دادن به گفتمان زیست‌شناسی سامانه‌ها در بین پژوهشگران مرتبط با این تخصص به منظور تامین بودجه ایجاد و راه اندازی یک مرکز پژوهشی ملی و آزمایشگاه‌های ملی عنوان کرد.
وی ارتقای سطح دانش زیست‌شناسی سامانه‌ها و تبیین توانمندی‌های آن، گردهمایی متخصصان و فراهم کردن بستری برای تبادل نظر بین کارشناسان، تشویق و ترغیب پژوهشگران به کاربردی کردن زیست‌شناسی سامانه‌ها، ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی و آشنایی با مسائل روز، گسترش ارتباط علمی بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس برشمرد.
دکتر شجاع الساداتی با اشاره به محورهای سومین کنفرانس زیست‌شناسی سامانه‌های ایران، اظهارکرد: این محورها شامل مدل‌سازی ریاضی شبکه‌های بیوشیمیایی (متابولیکی، تنظیمی، سیگنالی و …)، واکاوی داده‌های امیکس و ادغام داده‌ها (ژنومیکس، ترانسکریپتومیکس، پروتئومیکس، متابولومیکس و..)، استفاده از رویکرد سامانه‌ها و بررسی برهم‌کنش‌های اجزای زیستی، مهندسی متابولیک، ویرایش ژنوم، زیست‌شناسی مصنوعی (Synthetic Biology و طراحی مدارهای زیستی)، مدل‌سازی چندمقیاسه و بررسی برهم‌کنش‌های بین سلولی و کاربرد زیست‌شناسی سامانه‌ها در صنعت و پزشکی است.
وی با بیان این که برگزاری 6 کارگاه های آموزشی تخصصی نیز از دیگر حواشی سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران است، به برخی از این کارگاه های آموزشی اشاره و کارگاه 'ساخت و آنالیز شبکه‌های بیولوژی در سیستم بیولوژی' را از جمله آن دانست و افزود: معرفی سیستم بیولوژی و اهمیت شبکه‌های بیولوژی، انواع شبکه‌های بیولوژی و کاربرد آنها،‌ تئوری گراف و کاربرد آن در سیستم بیولوژی و کار عملی (معرفی پایگاه داده‌ها، ساخت شبکه و آنالیز با cytoscape) از مباحث این کارگاه است.
دکتر شجاع الساداتی همچنین با بیان این که کارگاه 'مقدمه‌ای بر آنالیز داده‌های RNA-Seq و miRNA-Seq' نیز برگزار می شود، مروری بر روش‌های توالی‌یابی با روش NG، آشنایی با کنترل کیفیت داده‌ها و حذف آلودگی‌ها و همردیفی با ژنوم و آنالیز آماری را از مباحث مورد نظر در این کارگاه ذکر کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: همچنین یک کارگاه تحت عنوان' Towards Genome-Scale Kinetic Modeling o Metabolism' برگزار می شود که از جمله مباحث مورد نظر در این کارگاه مکانیزم‌های تنظیم و سینتیک واکنش‌های آنزیمی، ایجاد و شبیه‌سازی یک مدل سینتیکی در نرم‌افزار متلب، پایداری یک سامانه دینامیک و چگونگی بررسی آن در متلب و ارائه روش پیشنهادی به منظور مدل‌سازی سینتیکی متابولیزم در مقیاس ژنوم است.
دبیر سومین کنفرانس زیست‌شناسی سامانه‌های ایران در ادامه با بیان این که در این کنفرانس حدود 16 سخنرانی خواهیم داشت و پوستر اقدامات داخلی انجام شده در این حوزه ارائه خواهد شد، اضافه کرد: البته نیمی از سخنرانان این کنفرانس دانشمندان و محققان داخل کشور خواهند بود.
وی با اشاره به این که آخرین مهلت ارسال اصل مقالات به سومین کنفرانس زیست‌شناسی سامانه‌های ایران 20 آذرماه امسال بود، اضافه کرد: آخرین مهلت ثبت نام عادی برای حضور در این کنفرانس 30 بهمن ماه سالجاری است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا