شکلاتی برای کاهش هوس دیابتی ها

در حال حاضر بیماری دیابت به یکی از جدی ترین معضل جوامع بشری تبدیل شده و در این میان هندوستان را می توان پایتخت این بیماری حساب کرد زیرا تعداد مبتلایان و رشد این بیماری در کشور فوق بسیار زیاد بوده و تخمین زده می شود جمعیت 69 میلیون و 200 هزار نفری بیماران دیابتی فعلی این کشور تا سال 2040 به 123 میلیون و 500 هزار نفر برسد.  

طراحان و سازندگان این شکلات ها که در ترکیب آن از موادی استفاده شده است که رغبت به شیرینی و شکلات را در بیماران دیابتی کاهش می دهد از حربه های روان شناسانه نیز برای یاداوری تاثیرات مخرب دیابت بر بدن انسان بهره برده اند.

متاسفانه نوع تغذیه و رژیم های غذائی افراد در افزایش خطر ابتلا به دیابت تاثیر داشته و مصرف زیاد شکر و استفاده از شیرین کننده ها منجر به بروز آسیب هایی جدی از قبیل نابینایی، قطع عضو، از کار افتادگی کلیه ها، حملات قلبی و …. در پی داشته باشد.

 به تازگی پژوهشگران مرکز مطالعات دیابت  از زیر مجموعه های  HCAH  در هندوستان نوعی شکلات ساخته اند که دارای ترکیبی ویژه بوده و قطعات آن نیز به شکل اعضای مختلف بدن که بر اثر دیابت از کار می افتند، ساخته شده است. این شکلات ها که با عنوان Dolce Mal عرضه شده اند در روز جهانی دیابت در هفته جاری به طور رسمی معرفی شده و در جعبه های آن توضیحاتی درباره تاثیر شکر و مواد قندی در بیاران دیابتی ارائه شده است.

طراحان و سازندگان این شکلات ها که در ترکیب آن از موادی استفاده شده است که رغبت به شیرینی و شکلات را در بیماران دیابتی کاهش می دهد از حربه های روان شناسانه نیز برای یاداوری تاثیرات مخرب دیابت بر بدن انسان بهره برده اند.

امروزه با توجه به تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی و الگوی غذائی انسان ها ، داشتن کبد چرب به یکی از بیماری های شایع و متداول در سراسر دنیا تبدیل شده است . طبیعتا با توجه به نقش مهمی که کبد به عنوان یکی از اندام حیاتی و مهم در بدن انسان ایفا می کند ، هر گونه اختلال در این عضو باید جدی گرفته شود . از سوی دیگر دلایل فوق الذکر سبب شده تا بیماری دیابت نیز در بین جوامع پیشرفته بسیار گسترش پیدا کرده و افراد زیادی را مبتلا کند .

از سوی دیگر  پژوهش های پیشین در این رابطه  نشان می دهد که نوعی خاص از کبدهای چرب که به کبد چرب غیر الکلی یا Nonalcoholic Fatty Liver Disease (NFLD) شهرت دارد ، می تواند بر اثر دیابت نوع دو به وجود بیاید. در این مطالعات مشخص شد که ابتلا به عارضه کبد چرب غیر الکلی به صورت گسترده ای در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دیده می شود ولی متاسفانه این موضوع عمدتا از سوی پزشکان و خود بیمار نادیده گرفته شده و تا کنون به آن پرداخته نشده است.

سرپرستی این تیم تحقیقاتی بر عهده دکتر روهیت لومبا (Rohit Loomba)  قرار دارد . وی در این رابطه اعلام کرد :«غربالگری بیماران دیابتی و شناسائی علائم و نشانه های موجود در این بیماران می تواند به پیشگیری از آسیب های کبدی منتهی شده و میزان تلفات و مرگ و میر ناشی از اختلالات کبدی را کاهش دهد.»

پیش بینی می شود استفاده و مصرف این نوع شکلات های جدید بتواند تا حد زیادی از میل و اشتیاق بیماران دیابتی به مصرف محصولات قندی کاسته و به این ترتیب تاثیرات جانبی این بیماری کاهش پیدا کند. 

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا