مصرف سیگار الکترونیکی توسط مادر و خطر نقص مادرزادی فرزند

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، محققان دانشگاه مشترک المنافع ویرجینیا در آمریکا در یک مطالعه برای پی بردن به اثرات کشیدن سیگار الکترونیکی در بارداری بر جنین، جنین های قورباغه و سلول های ستیغ عصبی پستانداران را در معرض مواد شیمیایی قرار دادند.

محققان در مجله PLOS One که یافته های این مطالعه را منتشر کرد، نوشتند: عمده پدیده های تکاملی جنین های قورباغه توسط فرآیندها و ژن هایی صورت می گیرد که مشابه رویه ها و ژن های حاکم در پدیده های تکاملی جنین های انسان است؛ مانند تکامل سر و صورت و یا تشکیل جمجمه و صورت .
پروفسور آماندا دیکینسون که هدایت این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: به عبارت دیگر، اگر یک ماده شیمیایی جنین قورباغه را مضطرب سازد، احتمالا همین تاثیر را بر جنین انسان نیز دارد.
محققان سلول های ستیغ عصبی پستانداران را نیز الگوهای مطلوبی برای مطالعه عنوان کردند زیرا نقش کلیدی در تکامل صورت جنین دارند.
آنها ادامه دادند: سلول های ستیغ عصبی به ویژه در تکامل ساختارهای سر و صورت مهم هستند زیرا بافت های مختلفی را مانند استخوان ها، غضروف، پوست، دندان و غدد تشکیل می دهند.
محققان جنین های قورباغه را در معرض بخار ناشی از دود سیگار الکترونیکی قرار دادند و سپس اندازه تکامل صورت و ابتلای آنها به هر گونه شکاف کام را ثبت کردند.
بخار سیگارهای الکترونیکی زمانی ایجاد می شود که مایعات الکترونیکی که ترکیبی از نیکوتین، پروپیلن، گلیکول، گلیسیرین سبزیجات و ترکیبات مختلف طعم دهنده هستند، در جریان استنشاق در سیگار الکترونیکی گرم می شوند.
یافته های این مطالعه به قطعیت نشان می دهد که مصرف سیگارهای الکترونیکی در بارداری موجب بروز نقایص مادرزادی می شود و در آزمایش های تجربی روی انواعی خاص از مایع الکترونیکی، تمام جنین های قورباغه به شکاف کام مبتلا شدند.
این مطالعه نشان داد که یک نوع مایع الکترونیکی با طعم عطری به نام nutty تقریبا در 75 درصد جنین های قورباغه موجب بروز شکاف کام شد. همچنین زمانی که جنین های قورباغه در معرض سایر طعم و مزه های مایع الکترونیکی قرار گرفتند، اندازه تکامل صورت انان از متوسط اندازه صورت جنین های قورباغه کوچکتر بود.
محققان خاطرنشان کردند که ظرفیت سلول های ستیغ عصبی نیز برای تولید بافت های مربوطه به اندازه زیادی کاهش یافت.
همچنین محققان در آزمایش با همان مایع های الکترونیکی اما بدون نیکوتین متوجه شدند که این سلول ها و جنین های قورباغه در نبود نیکوتین نیز همچنان به اندازه زیادی تحت تاثیر قرار می گیرند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا