رساله دکترای هاوکینگ را رایگان بخوانید

یکی از مشهورترین دانشمندان حال حاضر جهان بدون شک کسی نیست جز استیفن هاوکینگ که کتاب های ارزشمند وی، میلیون ها خواننده دارد. به تازگی و برای نخستین بار پژوهشگران و دانشمندان در سراسر جهان فرصت دسترسی و مطالعه رساله دکترای استیفن هاوکینگ را داشته و می توانند این عنوان تحقیقاتی با نام ویژگی های گسترش جهان (Properties of expanding universe) را مطالعه کنند.

این پژوهش در سال 1966 و زمانی که هاوکینگ جوان تنها بیست و چهار سال داشت، تکمیل شده و تمرکز اصلی در آن بر مفاهیم و پیامدهای داشتن یک جهان در حال گسترش بود که پیشینه این نظریه تنها به چند دهه قبل از نوشته شدن این رساله، باز می گردد.

این پژوهش در سال 1966 و زمانی که هاوکینگ جوان تنها بیست و چهار سال داشت، تکمیل شده و تمرکز اصلی در آن بر مفاهیم و پیامدهای داشتن یک جهان در حال گسترش بود که پیشینه این نظریه تنها به چند دهه قبل از نوشته شدن این تز، باز می گردد.

اخیرا دانشگاه کمبریج تصمیم گرفته است تا در قالب هفته دسترسی آزاد به منابع علمی، این پژوهش را در اختیار عموم قرار داده و در قالب این طرح، دسترسی به تمامی بخش های تحقیقات وی در پایان نامه دوره دکترا بدون هیچ محدودیتی برای همگان امکان پذیر است.

پرفسور هاوکینگ 75 ساله در رابطه با این موضوع اعلام کرد: « با انجام این عمل و قراردادن پژوهش دکترای من در اختیار عموم مردم، امیدوارم که این مساله سبب الهام بخشی مردم در گوشه و کنار جهان شده و آن ها بیشتر به آسمان و ستاره ها توجه کنند، نه زیر پاهایشان. به این ترتیب قطعا از جایگاه خود در جهان هستی حیرت کرده و در آن ها احساساتی جدید در رابطه با کیهان به وجود خواهد آمد. من اعتقاد دارم که هر شخصی در هر گوشه ای از جهان  و بدون هیچ نوع محدودیت باید به تحقیقات من دسترسی آزاد داشته باشد. »

وی در ادامه توضیحات خود در این رابطه گفت: «هر نسلی در تحقیقات علمی پای خود را روی شانه های نسل پیشین خود گذاشته و بالا می رود، همانطور که من در زمان نوشتن این پژوهش به عنوان یک دانشجوی جوان در دانشگاه کمبریج از ایده های اسحاق نیوتون، جیمز کلرک مکسول و آلبرت انیشتن الهام گرفتم.»

این دانشمند 75 ساله که به بیماری ALS  مبتلا است، در ژانویه سال 1942 به دنیا آمده و پس از پایان دبیرستان، تحصیلات خود را در دانشگاه آکسفورد آغاز کرد. در این بیماری؛ نورون های عصبی از بین رفته و دچار آسیب دیدگی شده و فرد مبتلا دچار فلج مرکزی و محیطی می شود. در این زمان پزشکان به هاوکینگ جوان گفتند که نهایتا چند سال فرصت برای زنده ماندن داشته و خواهد مرد. وی اما نا امید نشده و در سال  1965 ازدواج کرده و در شرایطی که علائم بیماری به طور کامل در وی ظاهر شده و راه رفتن بدون کمک عصا برای وی امکان پذیر نبود، دوره دکترای خود را در دانشگاه کمبریج به پایان رسانده و فعالیت های علمی خود را گسترش داد.

از سوی دیگر بیماری ALS همچنان با شدت به رشد خود ادامه داده و هاوکینگ نیز همزمان به گسترده تر کردن دایره تدریس و تحقیقات خود می پرداخت. رفته رفته شدت بیماری به حدی رسید که وی تنها قادر به تکان دادن انگشتان دست چپ خود بود. حتی این مساله هم وی را از پا در نیاورده و این فیزیکدان سرسخت به کمک صندلی چرخدار هوشمند خود به تحقیقات خود ادامه داد تا اینکه این بار اعصاب حنجره وی نیز آسیب دیده و هاوکینگ دیگر قادر به سخن گفتن نبود.

شاید این مرحله می توانست نقطه پایانی بر فعالیت های یک استاد دانشگاه و دانشمند فیزیکدانی باشد که دیگر نه توانائی نوشتن داشته و نه می توانست حرف بزند، اما  وی با کمک یک سیستم کامپیوتری و دستگاه هوشمند لغت خوان نصب شده در صندلی چرخدارش توانست بار دیگر و اینبار با کمک صدای کامپیوتری که به اذعان خود وی ، این صدا را دوست داشته و آن را نماد و سمبل هاوکینگ می داند، به فعالیت و پژوهش های خود ادامه دهد.

امروزه علی رغم گذشت چند دهه از زمانی که پزشکان به وی گفتند که خواهد مرد، هاوکینگ همچنان به مطالعات و پژوهش های خود ادامه داده و دستاورد یک عمر تحقیقات ارزشمند وی در حوزه های مختلف ریاضی ، فیزیک کوانتوم و کیهان شناسی نام وی را در تاریخ علم جاودانه کرده است. 

اگر چه در حال حاضر بسیاری از دانشگاه های جهان با انجام این موضوع و دادن اجازه دسترسی آزادنه به تزهای دکترا موافق نیستند، اما تعدادی از دانشگاه ها نیز این عمل را تائید و اجرا می کنند.

در خاتمه گفتنی است، دانشگاه کمبریج با انجام این عمل ارزشمند، اظهار امیدواری کرد تا سایر دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در گوشه و کنار جهان اقدام به انتشار رایگان پژوهش های دانشمندان مطرح و به ویژه برندگان جوایز علمی مشهور از جمله تحقیقات برندگان جایزه نوبل کرده و به عموم مردم امکان دسترسی به این منابع مهم علمی را بدهند. برای مشاهده و دریافت فایل پی دی اف رساله دکترای هاوکینگ، اینجا را کلیک کنید.

 

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: iflscience

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا