اختصاص ۱۵۷ ردیف بودجه با محوریت تحقیقات و فناوری در کشور

به گزارش  سیناپرس به نقل از مهر، بهزاد قره یاضی ظهر امروز در نشست روسای پارک های علم و فناوری در وزارت علوم گفت: امور تحقیقات و فناوری ۱۵۷ ردیف بودجه ای در کشور دارد که فعالیت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، ستادهای زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری، فرهنگستان ها، جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری زیر مجموعه این ردیف های بودجه ای قرار می گیرند.

وی افزود: پارک های علم و فناوری نباید گرفتار افزایش نیرو شوند.

رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه گفت: اعتبارات هزینه ای پارک های علم و فناوری ۲۵ درصد طی سال های گذشته افزایش یافته است و اعتبارات هزینه ای در امور فناوری کشور نیز ۱۸.۷ درصد طی سال های گذشته رشد داشته است.

قره یاضی اظهار داشت: همچنین بودجه تعمیر و تجهیز پارک های علم و فناوری ۲۶.۲ درصد رشد داشته است.

وی عنوان کرد: طی سال های ۹۵ و ۹۶ بودجه تعمیر و تجهیز پارک های علم و فناوری به صورت صددرصدی اختصاص داده شد.

رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه افزود: پارک های علم و فناوری از منابع عمومی دیگری نیز بودجه های خود را تامین می کنند مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت پژوهشی وزارت علوم.

وی با بیان اینکه در دولت یازدهم بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد پایه گذاری شد، تاکید کرد: در سال ۹۷، چهل درصد ردیف های بودجه ای مبتنی بر عملکرد صورت می گیرد بنابراین دستگاه ها باید برنامه های خود را اصلاح کنند که پارک های علم و فناوری نیز در این راستا قرار می گیرند.

قره یاضی اضافه کرد: اصلاحات برنامه های پارک های علم و فناوری باید در حوزه های برنامه تجاری سازی یافته ها، ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان، حمایت از شرکت های نوپا، کمک به رسوخ یافته های پژوهشی در تولید و زندگی روزمره مردم و خوداتکایی باشد.

وی تاکید کرد: پارک ها نباید شرکت های نوپا را تبدیل به افراد بیکار و بدهکار کنند و نباید به شرکت های مستقر خود به چشم درآمدزایی نگاه کنند و پول های کلان بدون ارائه خدمات دریافت کنند.

وی اضافه کرد: برخی از پارک های علم و فناوری به جوانان به چشم درآمدزایی نگاه می کردند و از آنها پول های کلان دریافت می کردند و بعد آنها را بیرون می انداختند.

رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: یکی از اشتباهات اساسی پارک های علم و فناوری این است که برای معافیت های مالیاتی از شرکت هایی که بیرون از پارک ها ایجاد شده اند درخواست می کردند تا در پارک ها مستقر شوند تا از این طریق بتوانند درآمدزایی داشته باشند.

قره یاضی تاکید کرد: یکی از دلایل پیشرفت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مقایسه با وزارت علوم این است که یک مسئول این معاونت تنها وظیفه اداره این معاونت را بر عهده دارد.

وی گفت: اما برخی از مدیران در وزارت علوم باید کارهای آموزشی، علمی و پژوهشی خود را در دانشگاه انجام دهند و در ضمن مدیرکل فلان قسمت در وزارت علوم نیز باشند که این امر به فعالیت وزارت علوم ضربه می زند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا