راهکار زیستی برای مقابله با آفت شالیزار

به گزارش سیناپرس، دکتر نیر اعظم خوش خلق سیما چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات و دستاوردهای این پژوهشکده افزود: در حال حاضر 800 میلیون هکتار از اراضی دنیا تحت تاثیر شوری است و منابع آب شیرین به کمتر از 2.5 درصد در دنیا کاهش یافته است ضمن‌ آنکه با توجه به تغییرات اقلیم بخش اعظمی از اراضی و آب‌های کشور به سمت شور شدن پیش می‌رود.

وی با اشاره به آمارهای سازمان خواروبار جهانی خاطرنشان کرد: بر این اساس در سال 2000 میلادی وسعت خاک‌های شور ایران با شوری متوسط حدود 5.25 میلیون هکتار و با شوری بالا در حدود 5.8 میلیون هکتار است.

خوش خلق سیما کشت و تولید گیاهان هالوفیت(سالیکورنیا) در مناطق و آب‌های شور را یکی از راهبردهای کارآمد برای این چالش عنوان کرد و یادآور شد: کشت سالیکورنیا برای تولید علوفه، جلوگیری از طوفان‌های ریز گرد، تولید روغن و سایر فرآورده‌های زیستی مناسب است.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی با اشاره به کشت سالیکورنیا در این پژوهشکده، اظهار کرد: با استفاده از روش‌های شور ورزی و فناوری‌های نوین، خاک و آب شور دیگر نمی‌تواند مانعی برای کشاورزی باشد.

به گفته وی سالیکورنیا گیاه گوشتی است که قابلیت کشت در زمین‌های غیر زراعی و آبیاری با آب دریا را دارد و دارای مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، مس، آهن، منگنز و روی است که از آن به عنوان «غذای فراسودمند» یاد می‌شود.

وی افزود: اقدام دیگر ما کشت بافت سیب است. به خاطر رفع آلودگی از باغ های کشور، از طریق کشت بافت، تلاش می‌کنیم نهال سالم در اختیار کشاورزان قرار گیرد. در عین حال تنوع زیستی را نیز مدنظر داریم.

خوش خلق سیما کشت بافت را یکی دیگر از دستاوردهای تحقیقاتی این پژوهشکده نام برد و ادامه داد: ما اولین پژوهشکده در کشور هستیم که کشور را از «مینی‌تیوبر سیب زمینی» (غده‌های حاصل از کاشت گیاهچه‌های درون شیشه‌ای در گلخانه‌) بی نیاز کردیم. این در حالی است که میلیون‌ها دلار صرف خرید بذر سیب زمینی از خارج می‌شد.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرم ساقه خوار برنج را از جمله آفت‌های کلیدی مزارع شالیکاری کشور دانست و یادآور شد: برای از بین بردن این آفت مقادیر زیادی سموم شیمیایی استفاده می‌شود که این امر موجب آلودگی محیط زیست می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برنج تراریخته مقاوم به کرم ساقه خوار از جمله دستاوردهای پژوهشکده است که با بهره گیری از مهندسی ژنتیک تولید شده و این دستاورد می‌تواند برای مقابله زیستی با این آفت موثر باشد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا