روزی برای ستایش خلاقیت و استعداد

الهام بخش این رویداد، کتاب کودک تحت عنوان نقطه (The Dot) نوشته پیتر اچ. رینولدز است. این کتاب روایتگر داستان معلمی است که تلاش می کند یکی از شاگردانش – واشتی (Vashti) – را به توانایی هایش آگاه سازد و این کار با کشیدن یک نقطه بر روی یک صفحه آغاز می شود.  

معلم از واشی می خواهد که این صفحه را امضا کند؛ او این نقاشی ساده را قاب کرده و در دفتر کار خود قرار می دهد و همین کار انگیزه ای می شود تا واشی، نقطه های بیشتر و بهتری بکشد. در این مسیر، واشی به استعداد و توانایی خارق العاده خود در نقاشی پی می برد.

خلاقیت، شهامت و خود بیانگری (self-expression)، از جمله مهمترین موضوعات مهم مطرح شده در کتاب پیتر رینولدز هستند.

تری شی (Terry Shay)، معلم آمریکایی، نخستین فردی بود که در 15 سپتامبر سال 2009، شاگردان کلاسش را با این کتاب آشنا ساخته و زمینه شناخت توانایی ها و استعدادهای آنها را فراهم کرد. او تلاش کرد با استفاده از همین سبک، خلاقیت، ارتباط، همکاری و تفکر انتقادی را در شاگردانش ایجاد کند و به نوعی، منشأ شکل گیری روز بین المللی نقطه محسوب می شود.

از آن زمان، تاریخ 15 سپتامبر به نام روز بین المللی نقطه (International Dot Day) نامگذاری شد.  این روز اکنون به یک رویداد جهانی تبدیل شده است و معلمان در 169 کشور جهان، دانش آموزان را تشویق می کنند تا با نوشتن، نقاشی یا سایر فعالیت های خلاقانه، توانایی های و استعدادهای خود را بروز دهند.

اهمیت شناخت توانایی و استعداد

آیا شما فرد خلاقی هستید؟ هر فردی می تواند به یک هنرمند، شاعر، نقاش، موزیسین یا یک محقق برجسته تبدیل شود، اما تحقق این امر نیازمند شناخت درست استعدادها و توانایی های فرد است.

این همان نکته ای است که پیتر رینولدز تلاش می کند در کتابش به آن اشاره کند. شخصیت اصلی داستان – واشی – در ابتدا فکر می کند که اصلا توانایی نقاشی ندارد، اما با کمک و تشویق های معلم برای کشیدن نقاشی، استعداد و توانایی خود را در این زمینه کشف می کند.

شناخت توانایی، نخستین و البته سخت ترین گام محسوب می شود. برای بروز خلاقیت که زمینه ساز شکل گیری ایده های بزرگ است، والدین و معلمان باید تلاش کنند تا کودک بتواند استعدادها و توانایی های خود را بدرستی بشناسد و سپس در مسیر مشخص شده، گام بردارد.

 

 

مترجم: معصومه سوهانی

منابع: theedublogger / fablevisionlearning / thedotclub.org

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا