تولد پي ير كوری

پي ير كوری دانشمند و فيزيكدان فرانسوي درپاريس به دنيا آمد.او از كودكي استعداد شگرف خود را درعلوم رياضي آشكارساخت. ازاين رو با جدّيت بسياربه رياضي و فيزيك پرداخت. پي يركوري درمدتي كوتاه ازمكتشفان بزرگ دنياي فيزيك و شيمي شد. پي يركوري درسال1898ميلادي به اتفاق همسرش مادام كوری فيزيكدان برجسته موفق به كشف راديوم و پلوتونيوم شد.

 او به عنوان یکی از پایه‌گذاران فیزیک مدرن شناخته می‌شود و در زمینه‌های بلورشناسی، مغناطیس و خاصیت پیزوالکتریکی پیشگام می‌باشد. پییر کوری در سال 1903 جایزه‌ی نوبل فیزیک را برای کار بر روی تابش، به طور مشترک با همسرش ماری کوری دریافت کرد.

در سال 1880 پییر کوری به همراه برادر بزرگ‌ترش با نام  ژاک( 1941-1856) نشان دادند که زمانی که بلور فشرده شود پتانسیل الکتریکی ایجاد می‌گردد و این خاصیت پیزوالکتریکی نام گرفت. آن‌ها برای کمک به کار خود دستگاه اندازه‌گیری کوارتز پیزوالکتریک را اختراع کردند. کمی پس از آن، در سال 1881 آن‌ها اثر معکوس آن را را نشان دادند: بلورها زمانی که تحت میدان الکتریکی قرار بگیرند تغییر شکل می‌دهند. تقریباً امروزه همه‌ی مدارهای الکتریکی دیجیتال، از این قانون در شکل اسیلاتورهای کریستالی استفاده می‌کنند.

پییر کوری ماری اسکلودوسکا ( ماری کوری) را زمانی ملاقات کرد که یکی از دوستانش، او را به ماری معرفی کرد. چیزی که پییر را جذب ماری می‌کرد این بود که او شبیه به دختران دیگر نبود و به علم علاقه داشت. او به ماری درخواست ازدواج داد، اما ماری پیشنهادش را نپذیرفت. بعد از چند درخواست، سر انجام ماری قبول کرد و در 26 جولای 1895 با یکدیگر ازدواج کردند.دختر پییر و ماری با نام ایرنه ژولیت کوری و داماد آن‌ها فردریک ژولیت کوری نیز فیزیکدان هایی بودند که در بررسی رادیو اکتیو نقش داشتند. این دو نیز برای کارهای خود جایزه‌ی نوبل دریافت کردند.

مشارکت‌ها و دستاوردها:

پییر کوری به عنوان یکی از پایه‌گذاران فیزیک مدرن شناخته می‌شود. به عنوان یک محقق جوان، کارهای او کشفیات بزرگی در زمینه موج گرما، بلورها، مغناطیس و تقارن محسوب می‌شد. پییر در سال 1895 قبل از ازدواج با ماری اسکلودوسکا قانون کوری را فرموله کرد. زن و شوهر کوری، همراه با هم در زمان تحقیق بر روی رادیواکتیویته، پلونیوم و رادیوم را کشف کردند.

ماری و پییر کوری به همراه هنری بکرل، در سال 1903 جایزه‌ نوبل فیزیک را به خاطر کار انقلابی‌شان در زمینه‌ی رادیو اکتیو دریافت کردند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا