خورشید گرفتگی 30 مرداد در ایران قابل رویت نیست

به گزارش سیناپرس: مهندس 'مسعود عتیقی' روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر افزود: این خورشید گرفتگی کامل و متعلق به ساروس 145 و بیست و دومین گرفت از 77 گرفت این ساروس است.

وی با یادآوری اینکه کسوف به علت قرار گرفتن ماه میان خورشید و زمین حادث می شود و کره ماه سد راه نور خورشید برای رسیدن به زمین می شود، گفت: خورشید گرفتگی روز دوشنبه 30 مرداد در هیچ نقطه از ایران و چهار قاره جهان قابل مشاهده نیست وفقط ساکنان آمریکا شاهد آن خواهند بود.
عتیقی ادامه داد: این خورشید گرفتگی از اقیانوس آرام شمالی آغاز و پس از عبور از خاک آمریکا در اقیانوس اطلس شمالی پایان می یابد. این گرفت از ساعت 14:48 دقیقه به وقت جهانی آغاز و ساعت 18:26 دقیقه به وقت جهانی به اوج خود می رسد. سایه ماه در روز مذکور ساعت 20:02 دقیقه به وقت جهانی کره زمین را ترک خواهد کرد.
مدیر انجمن نجوم اماتوری ایران گفت: در کسوف کلی تمام سطح خورشید به وسیله ماه پوشانده می شود و جو خورشید و از جمله تاج خورشیدی به طور کامل در اطراف تیرگی دیسک ماه قابل مشاهده و مطالعه علمی خواهد بود.
عتیقی با اشاره به اینکه پهنای منطقه خورشید گرفتگی دوشنبه 30 مرداد 114 کیلومتر و بیشترین مدت زمان گرفت کامل خورشید در این روز دو دقیقه و 40 ثانیه خواهد بود، خاطر نشان کرد: طولانی ترین کسوف قرن 21 در تابستان سال 1388 شمسی رخ داد که گروه پژوهش انجمن نجوم آماتوری ایران در قالب یک گروه تخصصی و در همکاری با تعداد ستاره شناسان چینی به چین عزیمت کردند.
وی افزود: پس از گرفت کامل 19 اسفند 94 که آن هم در ایران قابل مشاهده نبود ساکنان زمین تا کنون چند گرفت حلقوی را شاهد بودند و تا تیرماه 1398 کسوف کلی نداریم و همه گرفت های خورشید جزئی خواهند بود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا