تحقیقات مشترک دانشگاه کانادا و علوم پزشکی شیراز برای علت یابی سرطان

به گزارش سیناپرس، پروفسور سعید قوامی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محور این همکاری ها بر مبنای آتوفاژی است.

در فرایند خودخواری یا اتوفاژی Autophagocytosis یا Autophagy سلول اجزای خود را در غشایی بسته ‌بندی می کند و بعد این مجموعه با اندامک‌های بازیافت سلول (لایزوزوم) درمی‌آمیزد تا آنزیم‌های لایزوزوم، مواد مورد نظر را تخریب کنند؛ بدین ترتیب در اتوفاژی بخش‌های بلا استفاده تخریب می‌شود تا انرژی کافی برای تولید بخش‌های جدید حاصل شود.
استادیار دانشگاه مانیتوبای کانادا گفت: نشست های علمی و پژوهشی مقدماتی در این عرصه با مسئولان و مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده و کارهای تحقیقاتی تیمی بر روی سرطان ها و برای شناخت و پیشگیری و درمان نیز بزودی آغاز می شود.
وی ادامه داد: برآیند نشست ها و مباحثی که مطرح شده راه اندازی مرکزی موسوم به مرکز بین المللی تحقیقات آتوفاژی در شیراز است، این مرکز می تواند در زمینه انتقال تجریبات علمی ، استفاده از فناوری و تکنولوژی های نوین ، توسعه تحقیقات آزمایشگاهی، تبادل دانشجو و تامین هزینه های پژوهشی گام های ارزشمندی بردارد.
قوامی گفت: برگزاری دوره های آموزشی دوجانبه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه مانیتوبای کانادا، حمایت علمی و بودجه ای از دانشجویان علاقه مند به آموزش و پژوهش در آتوفاژی و جلب سرمایه گذاری و استفاده از فرصت های پیش رو از سوی ایرانیان ساکن در خارج از کشور از جمله محورهایی است که نهایی شده و مرکز بین المللی تحقیقات آتوفاژی در شیراز بر اساس این محورها تصمیم گیری می کند.
وی جذب سرمایه گذاری از ستادهای علمی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را از اهداف پیش بینی شده برای این مرکز بین المللی عنوان کرد و گفت: 2 طرح بزرگ پژوهشی و تحقیقاتی در این زمینه تدوین و برای اجرای آن، تخصیص 6 میلیارد ریال پیشنهاد شده است.
این پژوهشگر و استاد یار دانشگاه مانیتوبای کانادا گفت: بنیاد نیماد ( موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ) این اعتبارات را تامین می کند.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه مانیتوبای کانادا سابقه طولانی و درخشان در تحقیقات علمی و دانشگاهی دارد به ظرفیت های علمی شیراز در حوزه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت : نزدیکی علمی این دو دانشگاه می تواند نقطه عطفی در تحقیقات علمی و سرطان شناسی ایجاد کند ، با نزدیکی این دو دانشگاه به هم ، آتوفاژی وارد فاز جدیدی می شود و می توان امید داشت که استفاده از ظرفیت های علمی هر دو دانشگاه ما را به شناخت های تازه درباره بسیاری از بیماریها از جمله انواع سرطان روده بزرگ ، سرطان کبد و سایر سرطان ها برساند .
قوامی همچنین با اشاره به سابقه تحقیقات علمی در باره شناخت سرطان اظهار داشت : ما مجموعهٔ ای از بیماری‌ها که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول‌ها پدید می‌آیند را با نام سرطان می شناسیم ، با توسعه فرایند آتوفاژی علت یابی سرطان های مختلف تفکیک می شود و می توان امیدهای تازه ای برای شناخت بیشتر و بهتر و در نهایت پیشگیری از این بیماری ها داشت ، سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند.
وی ادامه داد: ما در مرکز بین المللی آتوفاژی شیراز به دنبال آن هستیم که علت دقیق این پدیده را به پژوهشگران بشناسانیم، برآیند تحقیقات علمی در باره سرطان اکنون به ما می گوید که احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول‌ها شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. آتوفاژی باید برای همه این گمانه ها پاسخ قانع کننده ارائه کند.
این استاد دانشگاه همچنین گفت: رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعه‌هایی مانند نور آفتاب می تواند در ابتلا به سرطان موثر باشد ، آتوفاژی به دنبال آن است که سهم هر کدام از این موارد در ابتلا به سرطان را معین کند و راهکارهای پیشگیرانه را به صورت علمی تحلیل کند، ما با کمک پژوهشگران داخلی و خارجی در مرکز آتوفازی شیراز برای دستیابی به تازه های علمی دراین زمینه تلاش می کنیم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا