پخت غذاهای فرانسوی در ایستگاه‌های فضایی

به گزارش سیناپرس به نقل از فردانما،یک آشپز فرانسوی اقدام به پخت غذاهای فرانسوی در ایستگاه‌های فضایی کرده است.

اما اکنون آژانس‌های فضایی تلاش می‌کنند تا در کنار این پارامترها، به رنگ و طعم غذاها نیز توجه کرده و در نهایت غذاهای لذیذتری به فضا بفرستند.

آلن دوکاس، آشپز مشهور فرانسوی و تیمش، از سال ۲۰۰۴ میلادی به کمک آژانس فضایی ملی فرانسه (CNES) آمده‌اند و در پروژه تهیه غذاهای فضایی شرکت دارند. اکنون همچنان برنامه ارسال غذاهای خشک به فضا ادامه دارد اما غذاهایی که عطر و طعم غذاهای خانگی را دارند.

ژروم لاکروسونیر، آشپز تیم آلن دوکاس می‌گوید: «ما باید در زمان تهیه غذاها، به تمام جنبه‌های علمی فضا دقت کنیم وپخت غذاها را به گونه‌ای انجام دهیم تا میزان رطوبت باقی مانده در غذاها بسیار پایین باشد.»

پخت غذاهای فرانسوی در ایستگاه‌های فضایی -فردانما-آینده صنعت هوا و فضا (۳)

در غذاهای تهیه شده نباید هیچ باکتری وجود داشته باشد تا از بیمار شدن فضانوردان جلوگیری شود. همچنین نباید پس از خوردن غذا، چیزی از آن باقی بماند زیرا در فضا جای چندانی برای زباله ها وجود ندارد. آخرین نکته اینکه غذاها باید خوشمزه باشد.

کورین دوبل یک متخصص تغذیه است. او می‌گوید: «با توجه به خلاء و بی‌وزنی در فضا، ملکول‌های بو به بینی فضانوردان نمی‌رسند. به همین دلیل عطر و طعم غذاها تقریبا در آنجا قابل تشخیص نیستند. بنابراین باید در غذای فضانوردان از چاشنی ها و ادویه‌های بیشتری استفاده شود.»

آلن دوکاس و تیمش، فهرستی از ۳۰ غذا با طعم‌های جدید را به فضانوردان پیشنهاد کرده‌اند که برخی از آنها بسیار مورد علاقه فضانوردان بوده است.

غذای فضانوردان در ایستگاه‌های فضایی باید چگونه باشد؟

کورین دوبل، متخصص تغذیه می ‌وید: «در فضا، نیازهای مصرف غذایی کمی بیشتر است. برای مردی به وزن ۷۰ کیلو ما حدود ۲۸۰۰ کالری غذا نیاز داریم؛ با پروئینی بیش از آنچه روی زمین توصیه می‌شود. در مجموع، پروتئین تامین کننده ۲۰ درصد از انرژی بدن آنهاست، چربی حدود۳۰ درصد و کربوهیدرات‌ها که نوعی سوخت در بدن به شمار می‌روند حدود ۵۰ درصد.»

اکنون در فهرست غذای فضانوردان، غذاهایی همچون کاپوناتا، خوراک اردک، خوراک سبزیجات و حتی خرچنگ نیز دیده می‌شود.

ژروم، آشپز تیم آلن دوکاس می‌گوید: «حال که می‌دانیم طعم و مزه غذاها در فضا تغییر خواهد کرد، به «کی نووا» نمک نمی‌زنیم بلکه از جلبک دریایی سبز، به عنوان ماده‌ای جایگزین نمک استفاده می‌کنیم. همچنین می‌دانیم که در زمان استرلیزه کردن این مواد غذایی، مزه نمک تقویت خواهد شد به همین دلیل به غذاها نمک نمی‌زنیم.»

کوانتین ویکاس، مدیر پروژه غذا برای فضا در شرکت آلن دوکاس می‌گوید: «بسیاری از غذاها مورد علاقه فضانوردان بوده است. آنها افرادی خوش اشتها هستند.و به پخت غذاهای فرانسوی علاقه مند هستند.از دسرها هم خیلی خوششان آمده است به ویژه کیک شکلاتی که همیشه آن را سفارش می‌دهند. همچنین اینجا گاهی غذاهایی برای جشن آماده می‌کنند؛ غذاهایی با صدف و خرچنگ تا آنها بتوانند در فضا از غذاهایی استثنایی هم لذت ببرند.»

این ابتکارات باعث شده فضانوردان در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری از سطح زمین، از دستپخت آشپزهای فرانسوی بهره‌مند شوند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا