حوزه واکسن، دارو و خون تحت محافظت سایبری سازمان پدافند غیرعامل

 دکتر محمد کریمی نیا، در نخستین همایش ملی پدافند بیوسایبری در نظام سلامت گفت: در زمینه حملات سایبری بدون تهدید نبوده ایم، اما خوشبختانه کنترل شده و نتوانسته آسیبی به کشور وارد کند.

وی افزود: منظور از نظام سلامت، مجموعه وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های وابسته به حوزه هایی که در بهداشت و درمان کشور نقش دارد، است.

کریمی نیا افزود: یکی از فعالیت های مهم سازمان پدافند غیرعامل در ارتقای پایداری ملی رصد و پایش تهدیدات مختلف است و سازمان در زمینه زیستی و سایبری قرارگاه های تخصصی مختلف دارد و اقدامات زیادی انجام می دهد.

وی گفت: یکی از مواردی که سازمان پدافند غیرعامل توجه خاصی به آن داشته است، مبحث بیو و سایبر و ارتباطی که این دو حوزه باهم دارند، است که هم به عنوان فرصت و هم تهدید برای کشور تلقی می شود.

مدیرکل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیر عامل گفت: سازمان پدافند غیرعامل برآورد کرده بود که در سال ۲۰۱۶ نظام های سلامت در کشورهای مختلف تحت تهدیدات سایبری قرار می گیرند. مثلا حدود یک ماه پیش باج افزاری نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان را مورد حمله قرار داد و بلافاصله با پیگیری سازمان پدافند غیرعامل این باج افزار کمترین آسیب را به مجموعه نظام سلامت کشور وارد کرد، چراکه اقدامات ایمن سازی صورت گرفته بود.

وی گفت: در حوزه بیوسایبر یکی از موضوعاتی که وزارت بهداشت و سازمان پدافند غیرعامل در آن ورود جدی پیدا کردند، حوزه ژنتیک است، چراکه تهدیدات حوزه ژنتیک در مورد انسان، دام، کشاورزی و نباتات نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: در این زمینه زیرساخت های رصد و پایش و زیرساخت های تشخیصی و آزمایشگاهی در حال ارتقا است، تا در اثر حملات احتمالی آسیب کمتری به کشور وارد شود.

کریمی نیا خاطرنشان کرد: بدون شک حوزه سایبر حوزه ای است که افراد، کشورهای دیگر و گروه های تروریستی از آن استفاده می کنند تا بتوانند به کشورهای دیگر صدمه بزنند. از این رو ورود آنتی ویروس ها و ضد باج افزارها در راستای مقابله با این موضوع است.

مدیرکل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیر عامل گفت: طی پیگیری های انجام شده توسط وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و با حمایت سازمان پدافند غیرعامل، توجه خاصی به زیرساخت های تولید دارویی کشور شده است تا ارتقا پیدا کند.

وی گفت: سازمان انتقال خون و انستیتو پاستور و موسسه سرم سازی رازی به عنوان مراکز ساخت واکسن تحت تقویت سازمان قرار گرفتند تا از حملات سایبر دور بمانند، بنابراین حوزه واکسن و دارو و خون تحت محافظت سایبری سازمان پدافند غیرعامل قرار دارند.

کریمی نیا تصریح کرد: در زمینه حملات سایبری بدون تهدید نبوده ایم، اما خوشبختانه کنترل شده و نتوانسته آسیبی به کشور وارد کند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا