چالش کشور با حوزه محصولات تراریخته پس از ۸ سال

به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر ملبوبی، نایب‌ رئیس انجمن بیوتکنولوژی با بیان این که پیوستن به کنوانسیون تنوع زیستی در سال ١٣٧٥ و در سال ١٣٨٠ پروتکل کارتاهنا به تصویب رسید، افزود: در سال ١٣٨٨ قانون ایمنی زیستی ابلاغ شد؛ ولی ما همچنان در زمینه محصولات تراریخته با چالش‌هایی مواجه هستیم.

وی دلیل این امر را نبود اراده کافی برای اجرای قانون ایمنی زیستی دانست و اظهار کرد: این در حالی است که در سال گذشته ۳۹ مجوز برای واردات محصولات تراریخته به منظور خوراک دام و انسان صادر شده است.

به گفته وی این میزان مجوز برای واردات ۴.۵ میلیون تن خوراک دام و طیور و ۷۰۰ هزار تن برای صادرات خوراک انسان صادر شده است.

نایب‌رئیس انجمن بیوتکنولوژی با بیان این که قیمت محصولات تراریخته در بازارهای دنیا ۲۰ درصد نسبت به محصولات عادی ارزان‌تر است، ادامه داد: این در حالی است که به قیمت محصولات غیر تراریخته به کشور عرضه می‌شود.

ملبوبی همچنین با انتقاد نسبت به وجود منابع مالی و انجام نشدن تحقیقات خاطرنشان کرد: پروژه‌ای در دنیا به منظور توانمندسازی کشورها در زمینه بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته در حال اجراست که طی آن با اعطای اعتباراتی اقدام به توانمندی کشورها می‌شود که ایران در این پروژه مشارکت دارد.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۸۷ این پروژه در کشور در مدت ۱۸ ماه اجرایی شد.

نایب‌رئیس انجمن بیوتکنولوژی ادامه داد: در سال ۱۳۹۱ مبلغی به میزان ۱.۶ میلیون دلار برای اجرای این پروژه به ایران اختصاص یافت.

ملبوبی با بیان این که نیمی از این مبلغ از سوی سازمان یونیجف و نیمی دیگر از منابع دولتی تامین شد، یادآور شد: این طرح باید ۳۶ماه اجرایی می‌شد که تاکنون این مبلغ برای اجرای لین طرح اجرایی نشد.

وی دستکاری در متن قوانین را از دیگر چالش‌های کشور نام برد و افزود: در بند ز ماده ۳۰ برنامه ششم عبارت «بدون مجوز مراجع قانونی» حذف شده که این امر خدشه در اجرای این قانون ایجاد کرده است.

به گفته وی در حال حاضر محصولات تراریخته پنبه، سیب‌زمینی، برنج و چغندر قند در کشور تولید شده است که برخی از آنها در مرحله کاشت گلخانه‌ای است.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا